Mansikkainen vispipuuro

MANSIKKAINEN VISPIPUURO

Ainekset:

5-6 dl mansikoita

1 l vettä

1,25 dl mannasuurimoita

ripaus suolaa

1,5 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

0,5 dl kylmää vettä

1 ½ rkl perunajauhoja

  1. Kuumenna vesi ja keitä siinä mansikoita, kunnes marjat hajoavat.
  2. Lisää mannasuurimot koko ajan vatkaten. Keitä puuroa noin 15 minuuttia pienellä lämmöllä välillä sekoittaen. Lisää sokeri ja ohuena nauhan kylmään veteen sekoitetut perunajauhot. Kiehauta ja jäähdytä.
  3. Vaahdota jäähtynyt puuro kuohkeaksi.
  4. Tarjoa puuro vaniljavaahdon tai kylmän maidon kanssa.

Voit tehdä vispipuuron mistä marjoista tai marjasekoituksista tahansa. Kokeile rohkeasti eri makuja ja helli uusilla mauilla.