Osaatko olla yksin?

OSAATKO OLLA YKSIN?

Viihdytkö omissa oloissasi? Tuntuuko rentouttavalta välillä olla ihan yksin? Nautitko pitkistä kävelylenkeistä luonnossa omassa rauhassa? Kyllä, kyllä ja kyllä on omat vastaukseni. Rakastan omaa ohjaajan hommaani, mutta vapaa-ajalla olen aikamoinen erakko, usko tai älä. Nautin siitä, kun kiireisen työpäivän jälkeen saan pyöräillä rauhassa kotiin ja käpertyä peiton alle katsomaan hömppäohjelmia.

Yksinolon tarve on tärkeää juuri silloin, kun elämässä menee lujaa. Mielen ja kropan on saatava oma aikaansa, hetki itselleen. Ei puoliso ja lapset mihinkään katoa ja he pärjäävät hetken ilman sinua. Itseensä hoitava vanhempi on hyvä malli lapsilleen, myös lapset arvostavat sitä, että pidät huolta myös itsestäsi. Olet oiva esimerkki heille tulevaisuuttakin ajatellen.

Seurallisia ihmisiä arvostetaan ja heistä monesti ajatellaan, että he pärjäävät paremmin. Omissa oloissaan olevaan lasta vieroksutaan, onko lapsessa jokin vika? Ei, hän on vaan oma ihana itsensä. Pitääkö meidän kaikkien olla sosiaalisia? Miksi pitäisi? On rikkaus, kun meitä on erilaisia, puheliaita ja vähemmän puheliaita, omissa oloissaan viihtyviä ja isoissa porukoissa hengailevia.

Yksinolo ja yksinäisyys ovat eri asioita. Voit olla yksin, mutta et ole yksinäinen. Voit olla parisuhteessa tai ison perheen jäsen, mutta tunnet itsesi yksinäiseksi.

Kun olet yksin, voit unelmoida ja antaa aikaa haaveilulle. Kysy itseltäsi millaista elämäni on, kun olet tyytyväinen ja unelmasi ovat toteutuneet. Voit ajatella samalla itseäsi, kun olet yksin. Kuljet luonnossa, katsot oravan juoksentelua, seuraat lintujen lentoa ja ahaa, päähäsi putkahti ajatus tämän teen huomenna.

Taito olla yksin on tärkeä. Jos et osaa olla omissa oloissasi, voi olla vaikeaa tasaveroisessa parisuhteessakaan. Olemalla sinut itsesi kanssa, olet sinut myös muiden kanssa. Arvosta omaa seuraasi, samoin kuin arvostat parhaiden ystäviesi seuraa. Jos viihdyt yksin, nauti siitä.