Palauttavan aterian merkitys keholle

Miksi, mitä ja miten kannatta syödä liikuntasuorituksen jälkeen? Olet varmaan miettinyt monesti asiaa, tässä sinulle muutama vinkki. Ja painonhallitsijoille tiedoksi, että juuri oikeanlaisella ravitsemuksella voit kiihdyttää jälkikulutustasi ja poltat kaloreita vielä treenin jälkeenkin.

1. Jos et syö mitään liikunnan jälkeen, kehosi hajottaa lihasten proteiineja energiaksi eikä näin ollen polta rasvaa. Lihakset eivät kasva, mutta rasvakaan ei häviä.

2. Mieti mitä palautustuotteita käytät. Katso tuotteen sokerimäärä ja hiilihydraatit. Jotkut tuotteet ovat verrattavissa ravintosisällöltään karkkeihin. Kiinnitä huomiota tuoteselosteisiin esim. palautusjuomissa, ethän halua suotta syödä ylimääräistä sokeria.

3. Maitovalmisteet; jogurtti, rahka, raejuusto ja rasvaton maito ovat hyviä tuotteita tavalliselle treenaajalle. Ja mikä parasta, voit maustaa ne mielesi mukaisesti. Lihaskunto-harjoittelijalla yksi vaihto ehto on pari pilkottuja hedelmää + 2 dl rahkaa.

4. Voit myös syödä kanaa, kalaa, lihaa, munia. Syö vaikkapa ruisleipä, jossa on salaattia, juustoa tai kinkkua ja kurkkua tai tomaattia päällimmäisenä. Tai herkuttele nopeasti tonnikalalla, suoraa purkista (½purkkia riittää).

5. Syö 15-30 minuutin päästä harjoittelun jälkeen proteiineja ja hiilihydraatteja. Lihasten lisääntynyt verenkierto kiittää polttoaineesta.

6. Muista myös nesteytys. Vesi on paras janojuoma.

7. Kestävyystreenien jälkeisen aterian pitäisi koostua 3/4 hiilihydraateista + 1/4 proteiineista. Voimaharjoittelun jälkeen osuudet ovat 1:1 eli yhtä paljon proteiinia kuin hiilihydraatteja

8. Kun syöt oikeanlaista ruokaa oikeaan aikaan, lihakset palautuvat nopeammin ja harjoittelun aiheuttamat mikroskooppisen pienet lihassoluvauriot korjaantuvat.