Reippailua aurinkoisessa Seurasaaressa

REIPPAILUA AURINKOISESSA SEURASAARESSA

Olipas ihana aloittaa lenkkeily näissä maisemissa.

Pitkästä aikaa Helsingissä iskän luona. Reissua suunnitellessa jo ilmoitin, että perjantaina haluan mennä ulkoilemaan ja tekemään toiminnallista treeniä Seurasaareen. Kävin jo pikkutyttönä Seurasaaressa syöttämässä oravia, ulkoilemassa ja kerran olen viettänyt juhannusjuhlatkin siellä.

Ihan kuin astuisi menneeseen maailmaan ja Suomen historiaan. Ja näin asia onkin. Olen joskus ollut ohjatulla museokierroksella saaressa ja muistan vieläkin kuinka opas kertoi kuka oli asunut missä talossa, mikä oli rakennuksen tarkoitus ja kuinka romanttiselta kaikki kuulosti pikkutytön korvissa.

Perjantaina tarkoituksenani oli nauttia upeasta paikasta treenailen, hieman hikoillen ja itseäni hieman hemmotellenkin. Kuvat saavat kertoa enemmän.

Suljet vain silmäsi ja nollaat itsesi. Missä tahansa voi meditoida. Mielenrauhaa.
"Köydenvetoa" kirkkoveneen kanssa. Vene voitti.
Puita vasten on hyvä venytellä.
Sillan kaiteita vasten voi punnertaa tai lankuttaa.
Seurasaaressa on useimmat portaat, joissa voi tehdä loikkaharjoituksia. Ylös loikkimalla ja alas reipasta tahtia porras portaalta.
Elämässä on lupa myös hassutella.
Lepo. Hiljaisuudesta nauttien 2½ tunnin reippailun jälkeen.
Lopuksi herkuttelua Tamminiemen jäätelötehtaan appelsiinijogurttitöttöröllä. Nam, olipas hyvää.

Tästä reissusta jäi muistoksi herra Variksen loikkatreenit kahvilan pihalla, ruusun tuoksut pitkin matkaa, oravia nähtiin vain kolme eivätkä nekään olleet pähkinöiden perään, sorsanpoikaset, joille meillä ei ollut antaa evästä, aurinkoinen, raitis ilma ja historian humina kierrelllessä saarta.

Suosittelen ehdottomasti käyntiä Seurasaaressa, upea paikka lasten kanssa retkeilyyn tai kavereiden kanssa ulkoiluun.