Senjoriittojen karpaloboston

Marttojen uusimmassa lehdessä on ihanan makean ja samalla kirpeän Pyykkärin puolukkabostonin ohje. Leivoin tänään koevedoksen pienillä muutoksilla ja voin kyllä kehaista, että kieli meni solmuun jämäpaloja maistellessa, niin herkullista oli.

Huomenna Senjoriitat-kerhon ladyt saavat yllätyskakkua kahvittelun yhteydessä, kunhan ensiksi ollaan rehkitty tunti redondopallojen parissa. Tämä leivonnainen sopii erinomaisesti joulun kahvipöytään. Leikkaa lumihiutalekuvioita leivinpaperiin ja ripottele tomusokeria päälle, niin joululeivonnainen on vielä juhlavampi.

Ainekset: 2½ dl maitoa, 25 g hiivaa, 1 muna, 1 dl sokeria, ripaus suolaa, ½ tl kardemummaa, 7½ dl vehnäjauhoja, 100 g voita tai margariinia ja voiteluun muna.

Täyte: 50 g pehmeää voita, ruokahunajaa, 1 fl fariinisokeria, kanelia enemmän tai vähemmän makusi mukaan, 4 dl karpaloita

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Alusta loput jauhot taikinaan. Lisää viimeisenä sulatettu voi. Anna taikinan nousta 30 minuuttia. Kaulitse kohonnut taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä päälle täytteen ainekset. Pyöritä levy pitkältä sivultaan rullaksi ja leikkaa samanpituisia paloja. Laita palat leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, jätä tilaa palojen väliin. Anna kohota reilu 30 minuuttia. Voitele kananmunalla ja paista 200-asteessa uunissa noin 30 minuuttia.