Mikä on kaikkien aikojen hirvein muoti-ilmiö? Tyylikonsultti vastaa

Mikä on muodin asiantuntijan mielestä kaikkien aikojen hirvein muotivillitys ja sortuiko hän itse siihen? Entä mitkä vaatteet tulisi ehdottomasti löytyä jokaisen vaatekaapista? Tyylikonsultti Leena Sarvi vastasi neljään muodin klassikkokysymykseen.

Leena, mistä olet juuri nyt itse innoissasi muodissa? Onko jotkut tietyt asusteet tai vaatteet, jotka haluaisit ehdottomasti hankkia?

Adidaksen lenkkarit ja kaikki asusteet, joissa on hapsuja, puhuttelevat. Hello!-lehden muotipalstalla näin myös Afrikka-aiheisia, isoja, näyttäviä koruja, joita olen katsonut.

Entä, mikä on kaikkien aikojen hirvein muoti-ilmiö ja sorruitko itse siihen?

Aikoinaan, kun tuli Crocs-kengät, olin aivan hämmästynyt niiden suosiosta. Nehän on puutarhajalkineet, joita voi käyttää oman tontin sisäpuolella. Hirveää oli myös kasariaikoina miesten spencer-jakut ja niihin yhdistettynä salihousut ja vyölaukut.

Vyölaukku herättää monenlaisia tuntemuksia ja muistoja. 80-luvulla se oli huippumuotia. Kuva: Fotolia.

Vaikka Ugg-saappaat ovat rantautuneet australialaisilta suffareilta myös tänne, niin ulkonäöllisesti ne ovat sellaiset läpyskät, ja lisäksi talvikeleillä hengenvaarallisen liukkaat. Täytyy myöntää, että minullakin on Uggit. Kyllähän ne hyväilee väsyneitä jalkoja ja ovat helpot koiralenkillä.

One piece oli myös outo ilmiö, jota en ymmärrä. Mieheni pisti niin paljon vastaan, että en sitten hankkinut sitä. Mutta minulla oli kyllä pyramidipermanentti aikoinaan. Se oli aika omituisen näköinen tukkamuoti.

Vastaavasti, mikä on ollut muodissa kaikkien aikojen paras ilmiö, josta pidät edelleen?

Klassinen, hyvin istuva musta housupuku ja Marlene Dietrich -tyyliset korkeavyötäröisen, laskeutuvat housut ovat aina yhtä ihanat.

Entä, mitkä asusteet tai vaatteet pitäisi löytyä jokaisen vaatekaapista?

Yksi on hyvin istuva housupuku tai pikkumusta. Lisäksi tärkeää on laadukas neule, eli ei mikään akryllinyppykasa, vaan joku ihana kashmir-neule. Pitää olla myös muutamat hyvät huivit sekä miehillä että naisilla. Kenkiä olisi hyvä olla tyylikkäät avokkaat ja pitkät, mustat, säärtä muotoilevat saappaat. Hyvännäköinen päällystakki on kuin käyntikortti. Käsilaukku taas on tärkeä fashion statement.