Tyylikonsultti Leena Sarvi paljastaa kesän muotitrendit: "Niitä tulee olemaan melkein kaikilla"

Mikä on nyt muodissa in, ja mikä ilmiö on out? Tähän vastaa muodin asiantuntija ja tyylikonsultti Leena Sarvi.

Leena Sarvi on työskennellyt muotialalla jo 16-vuotiaasta lähtien. Sarvi toimi pitkään mallina, jonka jälkeen työt ovat jatkuneet muodin parissa juontajana, luennoitsijana ja tapahtumajärjestäjänä.

Mitä mieltä Sarvi on kesän tulevasta muodista?
- Kesällä saapuvat alusvaatemaiset vintagemekot, leningit ja pitsit. Läpikuultavia materiaaleja on paljon, ja koska vaatteet ovat ohuista kankaista, voidaan kerrospukeutua tyylikkäästi. Mikä on sen ihanampaa kuin kuumana kesäpäivänä pukeutua musliinista, ohuesta puuvillakankaasta tehtyyn maksimekkoon, Sarvi jatkaa.

Pitsi ja muut ohuet materiaalit ovat tänäkin kesänä trendikkäitä. Kuva: H&M

Olympiavuosi ja lähestyvät Rion olympialaiset näkyvät myös muodissa.
- Urheilullinen tyyli ja sporttiset vauhtiraidat ovat tulevan kesän juttu. Muodissa nähdään myös vitangevaikutteita menneiltä vuosikymmeniltä, Sarvi pohtii.

Vintagevaikutteet ovat kotoisin 20-, 30- ja 40-luvuilta ja eksotiikkaa ei ole unohdettu tänäkään kautena.
- Afrikka ja savannien boheemius läpileikkaa muotia. Maksimekoissa on tilkkutäkkikuvioisia printtejä.

Klikkaa alla olevat kuvat suuremmiksi!

Erilaiset printtikuviot ja väljät, keveät materiaalit kuuluvat kesään.Kuva: H&M Pitsiä voi käyttää myös muussa kuin mekoissa. Kuva: Lindex. Upea maksimekko sopii niin rennoksi ranta-asuksi kuin työvaatteeksikin. Kuva: Ellos. Superleveissä housuissa yhdistyy musta-valkoisuus. Kuva: Lindex.

Tyylikonsultti iloitsee, että muoti on tällä kaudella hyvin sallivaa.
- Melkein kaikki näyttää olevan nyt muotia, mutta neonvärejä ja keinokuituja tuskin nähdään. Vaatekappaleista haalarit ja leveät housut tekevät vahvan paluun, tykkäsi niistä tai ei.

Haalari on taas muotia, pitipä siitä tai ei. Kuva: Lindex.

 

Väreistä muodissa on sekä graafista mustavalkoista että oranssia, sinistä, vihreää, keltaista ja nudesävyjä. Jakuissa ja monissa muissa vaatteissa käytetään verkkokangasta pienissä yksityiskohdissa.
- Hapsut ovat myös aivan ihana yksityiskohta ja niitit. Nyt on muodissa sattunut paljon sellaista, josta itse tykkään, Sarvi innostuu.

Hennot sävyt sopivat päivettyneelle iholle. Kuva: Ellos Graafinen kuviointi tekee jakusta yhtä aikaa rennon ja tyylikkään. Kuva: Lindex. Hapsut tekevät myös paluun muotiin. Kuva: Ellos. Hapsuja voi olla myös kengissä. Urheilulliset tennarit sopivat olympiakesään.Kuva: Ellos

Kenkämuotikin on hyvin vapaata.
- Adidaksen Superstar-lenkkarit ovat omallakin toivomuslistallani. Niitä tulee olemaan melkein kaikilla.

Sarvi suosittelee ottamaan mallia nuorilta pukeutujilta.
- On ihanaa, kun monet nuoret ovat niin rohkeita pukeutujia. Muoti on monimuotoista, ja voi helposti vierailla muissa tyyleissä, kun tarjonta on niin monipuolista.

Teksti: Tarja Vilén, Kuvat: Lindex, H&M ja Ellos.