46 tuntia kotitöitä

Pesuvesi

Pidin kirjaa kuukauden verran, kuinka paljon teen kotitöitä. Vastaukseksi sain että 46 tuntia. 46 tuntia! Vuodessa se tekee 552 tuntia. Miettikääpä sitä.

Tässä laskin kotitöiksi tiskauksen, imuroinnin, luuttuamisen, pölyjen pyyhinnän, vessan pesun, pyykin pesun, pyykin kuivamaan laittamisen, pyykin laittamisen kaappiin, lakanoiden vaihdon, leipomisen, kaupassa käynnin, ruuan laiton, roskien viennin, jääkaapin pesun, uunin pesun ja tavaroiden siivouksen paikoilleen. 

Eniten aikaa kului kaupassa käyntiin, ruuan tekoon ja tiskaukseen. Tiskaukseen kului aikaa 6 tuntia kuussa, kaupassa käyntiin 9 ja puoli tuntia, ruuan laittoon 6 tuntia, pyykin pesuun yli 2 ja puoli tuntia.

Tähän ei ole vielä laskettu sitä, että leikkaan aviomiehen hiukset ja toisinaan myös pienemmän tyttäreni hiukset. Tai sitä rumbaa, joka alkaa kun syksy tulee ja tuon sisälle puita lämmittelemään ja lämmitän uunit. Tai niitä 5 wilma-viestiä, jotka luen joka päivä ja laitan muistiin kaikki tarvittavat koulu-asiat. Eikä myöskään sitä, miten joka ilta laitan lapset nukkumaan ja huolehdin, että hiukset ja hampaat on harjattu. Hoidan myös kaikki lasten asiat hammaslääkäreistä omiin syntymäpäiviin sekä kaverisynttäreihin. Puhumattakaan läksyjen kanssa auttamisesta tai niistä muusta 263 asiasta, jotka nyt tässä unohdan mainita.

Joko hengästyttää?

Ei tätä aikaa elämässä suotta sanota ruuhkavuosiksi. Niin että jos äiti on joskus vähän väsynyt, siihen on erittäin hyvä syy.