5 kuukautta Fit-lehteä ilmaiseksi

Sain äsken puhelun puhelinmyyjältä, joka aloitti puhelun näin: "Meillä on teille 5 kuukautta Fit-lehteä ilmaiseksi". Niin varmaan, juu. Muutaman minuutin räpättämisen jälkeen tulee ilmi, että saadakseen sen 5 kuukautta ilmaiseksi, pitää tilata 4 kuukautta 36,90 eurolla. Sanokaa sitten, että saat lehden 9 kuukaudeksi 36,90 eurolla eikä niin että, mukamas se 5 kuukautta on ilmaista! Kun ei se ole! Kun tämä tulee ilmi aika pian sen puhelun aloittamisen jälkeen kuitenkin. Tämä soittaja viuhahti mustalle listalle niin iloisesti että paukahti! Musta lista alkaa olla jo kilometrin mittainen, mutta silti vain noita soittajia ja firmoja riittää joka viikolle. 

Puhelinmyynti on niin kuollut ala jo, että pliis, voisitteko oikeasti jo lopettaa sen soittelemisen. Minä en tilaa mitään lehteä puhelimen kautta, haluan ensin tutustua rauhassa ehtoihin ja muuhun tietoon. En pidä siitä, että pitäisi tehdä joku päätös samalla sekunnilla.

Miellyttävät puhelinmyyjät ovat nykyään harvinaisempia kuin auraajat, jotka eivät tuki pihasi ajotietä jäisellä lumivallilla joka hemmetin kerta ohi ajaessaan. Todella usein olen saanut itse luurin korvaani, kun olen sanonut kohteliaasti ei kiitos. Siinä sitten ihmettelet mitä oikein tapahtui. 

Olen sen verran kohtelias ihminen, etten lyö luuria korvaan, jollei tämä asiakaspalvelija vain tajua etten tilaa viidennen kieltäytymisen jälkeen. Soittotyö on koiran hommaa, sillä erotuksella että koirilla on erittäin paljon parempi elämä. Viisi kertaa on se kipuraja, jonka jälkeen en enää viitsi, vaan sanon ei kiitos ja punaista luuria korvaan. Tätä iloa he varmasti saavat osakseen joka päivä ihan riittävästi, mutta jos ei älyä viidestä kerrasta, niin ei sitten älyä.

Ihan oikeasti, evoluutio teki töitä niska limassa ziljoona vuotta saadakseen meille tänne kivat oltavat ja tähänkö me aikamme käytämme?