BioChefin mehupuristin

Eilen saapui BioChef Synergy Slow Juicer mehupuristin taloon. Facebookin Juice Finland-ryhmässä muutamalla oli tämä puristin ja he olivat olleet siihen tyytyväisiä, joten minäkin uskalsin sen tilata. 

BioChef
BioChef Synergy Slow Juicer tekee kylmäpuristettua mehua.

Ääni koneessa oli mukavan hiljainen. Entinen mehulinkoni kuullosti lentoon lähtevältä hävittäjälentokoneelta, joten tämä on tietenkin iso bonus. Moottoriosa tuntuu todella painavalta, mikä yleensä kertoo laadusta. Mukana ei tullut suomenkielisiä ohjeita, mutta kokoaminen näytetään tässä videossa. Se on joku promo-video, mutta jos tämän hankkimista harkitsee, kannattaa se katsoa.

Mitähän kasviksia ne aina noissa videoissa noihin työntäävät, koska minulla tulee harvoin noin kirkkaan värisiä noista mehuista :D Ekan satsin kun tein mehua, siitä tuli ällöttävän ruskeaa. Näin tietysti tapahtuu, kun sinne työntää kaikkea mahdollista kuten minä teen. Jos käyttää vain muutamaa eri ainesosaa, ei väri mene epämääräiseksi. 

Tämä menee paljon pienempään tilaan, kuin mehulinkoni mikä on myös hieno asia pienessä keittiössäni. Kokoaminen ei ole hankalaa, mutta se saattaa johtua siitä että katsoin sen etukäteen tuosta videosta, josta on linkki ylempänä. Varsiselleri tukki "mäskin" poistuloaukon todella nopeasti ja tehokkaasti. Kaikki pitempikuituinen pitää pilkkoa todella pieneksi. Luulin pilkkoneeni sellerin pieniksi, kun se oli 5-6 cm pitkää ja puolitin sen vielä pituussuunnassa. Tämä ei riitä vaan sen pitää olla vieläkin pienempää, mutta koska en käytä selleriä isoja määriä, ei se ole suuri ongelma. 

Tästä määrästä vihanneksia ja hedelmiä tein ekan mehun. Näin monta osaa puristimessani on. Jätettä syntyi minimaalinen määrä verrattuna entiseen mehulinkooni! Entinen mehulikoni hukkasi 90 % enemmän tavarasta. Mehua tuli aika paljon ja kuten kuvasta näkyy, sattumia löytyy. En pilkkonut varsiselleriä tarpeeksi pieniksi ja tältä se näyttää kun tämä menee tukkoon.

Mehu oli hyvää, mutta mehussa oli sattumia paljon enemmän kuin luulin. Henkilökohtaisesti en pidä siitä, mutta näin ei mene hukkaan hyviä ainesosia. Jätettä jäi todella vähän, vanha mehulinkoni hukkasi 90 % enemmän tavaraa! Eli mehuun varmasti menee myös kuituja. Onpahan mehupaastolla jotain pureksittavaa... Mehu ei vaahdonnut kuten lingotessa. 

Koneen puhdistus oli ok toimenpide, ei eronnut mehulingon siivouksesta paljoakaan. Siitä ei pääse yli eikä ympäri, puhdistus on joka koneessa tehtävä oli se linko tai puristin. Unohdin kokeilla laittaa vettä "rumpuun" joka sitten olisi osaltaan puhdistanut sitä pyörittämällä vettä koneessa. Mukana tulee pieni harja, jolla sitten puhdistetaan hankalampia sotkuja. 

Nyt vaan tutkailemaan kaupan hedelmä ja kasvis-osastoa uusin silmin!