DIY joululahja: Bailey's kaakao ja suklaalusikat

Baileys kaakao

Tämä ohje on ollut netissä jo muutaman vuoden ellei kauemminkin. En silti ole saanut aikaiseksi tehdä sitä, ennen kuin tänä vuonna. Ohjeen sain täältä.

Laita ilmatiiviiseen lasipurkkiin puolet kaakaojauhetta ja puolet pieniä vaahtokarkkeja. Kiinnitä pieni Baileys pullo kauniilla narulla purkin kylkeen kiinni ja valmista tuli. 

Baileys kaakao
Tähän tarvitaan vain kolmea raaka-ainetta ja herkullista tulee!

Ostin silikonista tehdyn lusikka-muotin, jolla tehdä suklaalusikoita. Lapseni tykkäsivät näistä, koska pienempikin lapsi voi lämmittää maidon mikrossa ja laittaa lusikan maitoon sulamaan ilman aikuisen apua. Hyvä ohje, jos pitää saada viime tipassa joku pieni vieminen erityisesti suklaan ystävälle. Ja kukapa nyt ei suklaasta pitäisi. Suklaan voi syödä sellaisenaankin, jos ei halua sitä sulattaa kaakaoksi.

Suklaalusikat

Tämän voi laittaa Baileys kaakao-purkin kylkeen sellofaaniin kauniisti käärittynä. Lusikoita saa tehtyä monenlaisia käyttämällä erilaisia suklaita, nutellaa ja niihin voi lisätä aromi-uutteita antamaan lisämakua. Alkoholin ystäville sopii pieni määrä minttulikööriä suklaan joukkoon laitettuna. Jos haluaa koristeellisempia lusikoita koristele ne nonparelleilla, pähkinärouheella, murskatuilla piparminttukepeillä tai muilla karkeilla. 

Katso myös nämä DIY lahjaideat: Lime-piparminttu jalkakylpy, Maustetut pähkinät, DIY valopullot ja kookosöljy-sitrus vartalokuorinta

Ihanaa joulun aikaa kaikille!