Fitbit aktiivisuusranneke

Edellisessä postauksessa kerroin aktiivisuusrannekkeesta, joka on nyt ollut ranteessani jo kohta neljä kuukautta. Jos jotakuta kiinnostaa, niin kerron siitä tässä nyt vähän lisää.

Fitbit Charge HR.
Aktiivisuusranneke mittaa sykkeen ranteesta, askeleet, matkan, kalorit, kerrokset ja toimii kellona.

Ostin Fitbit Charge HR-aktiivisuusrannekkeeni uutena vuotena ja halusin juuri tämän, koska se mittaa sykettä 24 tuntia vuorokaudessa. Tosin se välillä kyllä pudottaa sen sykkeenmittauksen pois, jos on oikein kova meno päällä. Leposykkeen se on kyllä hyvin näyttänyt mittaavan ja onkin aika hauska seurata muuttuuko leposykkeeni matalammaksi ajan kanssa, kunhan vaan jaksan kuntoani kasvattaa. Sykevyö mittaisi sykkeen tarkemmin ja paremmin, mutta tavalliselle liikkujalle kuten minulle, tämä on ollut riittävä. Ainakin se antaa suuntaa miten liikkua. Kuntosalilla huhkimisen jälkeen on ollut hauskaa seurata miten paljon syke on ollut "peak", "cardio" ja "fat burn" tasolla.

Laite toimii yhdellä sivulla olevan napin avulla, jota painamalla saa eri tiedot esiin. Tarpeeksi yksinkertainen siis.

Fitbit app
Android-sovellus on kattava ja siitä saa paljon erilaista tietoa.

Ranneke ilmoittaa tulevista puheluista värisemällä, tosin tämä toiminto ei ole toiminut niin hyvin kuin olisin halunnut. Kun puhelu tulee, ranneke värähtää ehkä yhden kerran ja siinä vaiheessa, soittaja on jo lopettanut puhelun. Johtunee ehkä siitä, että minulla ei ole päällä asetuksista "All-Day Sync" ja "Always Connected" kohtia, koska ne tuntuvat vievän enemmän virtaa.  Akku kestää vain ehkä noin 4 päivää, mikä on harmittavan vähän. Viimeksi eilen huomasin harmikseni, että akku oli loppunut kesken päivän.  

Toisena värinä-toimintona on, että saa laitettua herätyksen niin että laite värisee ja herättää siten. Tuo on hyvä juttu, jos ei halua herättää muita.

Puhelimen sovellus on hyvä ja rannekkeen mukaan tulee bluetooth-palikka, jolla voi yhdistää sen myös tietokoneeseen. Asetuksista voi vaihtaa itselleen sopivat tavoitteet, oletuksena on 10 000 askelta päivässä. Painon ja pituuden mukaan laite laskee paljonko kaloreita pitäisi kuluttaa päivässä.

Miinuksena mainittakoon, ettei ranneke ole vedenkestävä.

Laturi käy ainoastaan tähän ja jos sen kadottaa, joutuu ostamaan uuden. Micro-usb olisi ollut parempi ratkaisu. Latausjohto on todella lyhyt, noin 20 cm. Lataus täyteen kestää noin tunnin.

Jos on oikein valoherkkä, tämä vihreä valo saattaa häiritä pimeässä nukkuessa. Se todella valaisee hyvin huonetta, jos se ei ole kunnolla kiinni ranteessa tai ei ole pitkähihaista paitaa päällä.

Sydänmenlyönti-anturi.
Syke mitataan ranteesta kahdella vihreällä valolla, jotka värisevät tasaisesti.

Ranneke on tarpeeksi siro ja värivaihtoehtoja oli useita. Valitsin mustan, koska ostohetkellä ei ollut koossani violettia jonka olisin halunnut.  Plussaa on kellohihna, koska se ei aukea vahingossa.

Tälläiselle peruskäyttäjälle ihan hyvä laite, mutta jos urheilua tosissaan harrastaa, se ei ole tarpeeksi tarkka.