Ghibli-museo

Studio Ghibli on Japanilainen animaatiostudio ja elokuvat aivan ihania. Yksi minun ja lasten lempielokuvia on Naapurini Totoro ja jos ette ole vielä sitä nähneet, niin katsokaa lastenne kanssa! Tai vaikka ilman lapsiakin.

Ostimme liput ennakkoon Japanispesialisti-matkatoimiston kautta samalla, kun varasimme luotijuna-liput ja hotellipaketin Tokioon ja Kiotoon. Lentoliput varasimme itse Finnairin kautta, ne sai halvemmalla sieltä. Lippuja museoon ei saa paikan päältä, joten osta ne ennakkoon. Kannattaa tehdä se kuukausia etukäteen, koska liput voivat olla muuten loppuunmyyty. Museo on suljettu tiistaisin.

Kävelimme museolle juna-asemalta, vaikka sinne olisi varmasti päässyt helpomminkin. Kysyimme tietä yhdeltä Japanilaisen näköiseltä naiselta ja hän vastasi, että ei ole Japanilainen eikä tiedä. Turisteja emme ihan hirveästi siellä nähneet, ainakaan länsimaalaisia. Takaisin otimme bussin, mikä olisi tietysti kannattanut tehdä myös sinne mennessä...

Ghibli-museo.
Kartta museolle.
Ghibli-museon yläpiha.
Robotti elokuvasta "Laputa: Castle in the Sky".

Museon sisällä ei saanut ottaa valokuvia ja sydän verta vuotaen jouduin laittamaan kamerani takaisin laukkuun. Oli kyllä hirveää tälläiselle kameraholistille, kun olisi ollut niin paljon kuvattavaa ja se oli kiellettyä! Varsinkin kun siellä oli iso oikean kokoinen kissabussi ja lapset saivat leikkiä siinä. Tosin siinäkin oli aikarajoitus, koska sinne oli pitkät jonot. Heidän syynsä tälle kuvien ottamiskiellolle oli että ihmiset eivät antaisi hetkien mennä ohi, vaan nauttisivat siitä hetkestä joka oli siinä käsillä. Joo joo, minulle olisi ollut paljon nautinnollisempaa, jos olisin saanut kuvata sydämeni kyllyydestä... Ulkona sentään sai kuvata ja sieltä otin kuvia, mitä pystyin.

Museossa oli tietenkin lahjapuoti, jossa minä ja lapset "vähän" villiinnyimme. Siellä oli vaikka mitä kaikkea ihanaa tilpehööriä ja sinne livahti suurin osa minun matkakassaani. 

Kissabussi.
Museossa oli myös lahjapuoti, jonka melkein tyhjensimme.
Ghibli-museo.
Kuva esitteestä.

Ghibli-museon nettisivut: http://www.ghibli-museum.jp/en/welcome/

Seuraavassa postauksessa voisin vaikka kertoa Japanilaisesta ruoasta, säästä ja mitä muita yleisiä huomioita tein.