Jääkristalligeelillä tehdyt valopullot ja joulukuusen pallot

Valopullo

Käydessäni Savonlinnan Tuomaan markkinoilla marraskuussa, ihastuin siellä mynnissä olleisiin valopulloihin niin paljon, että halusin tehdä niitä itse. 

Tilasin jääkristalligeeliä netistä, koska Savonlinnassa ei ole enää edes askarteluliikettä. Hankin netistä myös vähän erilaisempia lautasliinoja, joita en kivijalkakaupoista olisi löytänyt.

Irrotin lautasliinasta kaksi "ylimääräistä" kerrosta pois, niin että siihen jäi vain se yksi erittäin ohut kerros jäljelle. Kiinnitin kuvan ensin erikeepperi-vesi-seoksella kiinni pulloon ja joulukuusen palloihin, jotta se pysyisi paikallaan eikä repeäisi, sitten kun laitan jääkristalligeelin siihen päälle. Anna vesi-erikeepperi seoksen kuivua kuivaksi asti, ennen kuin laitat geelin. Lautasliinat repeävät erittäin herkästi, joten ole varovainen niitä käsitellessäsi. Leikkasin myös pieniä halkioita tiukkoihin kulmiin, ettei paperi repeäisi niissäkään.

Geeli on levittäessä valkeaa, mutta kuivuu läpikuultavaksi. Kuivuessaan geelistä tulee todella hienon näköistä! Valmis joulupallo.
Valopullo

Geeli kuivuu aika kauan (2-24 h), joten tähän projektiin kannattaa varata muutama päivä, jos laittaa paksun kerroksen tai joutuu joihinkin kohtiin lisää laittamaan. Kuivuttuaan pinnasta tulee veden- ja valonkestävä. Erikepperi-vesi-seos kuivui aika nopeasti, joten siinä ei joudu odottelemaan kovinkaan montaa tuntia. Lasille laitettaessa geeli kuivui nopeammin kuin 24 tuntia, joten ei siinäkään mennyt ihan hirmu kauaa. 

Kristalligeeli joulupallo
Joulupalloista tuli kivoja, tämä oli lapsien lemppari.
Valopullo
Valopulloja

Jos olet askartelija luonteeltasi ja etsit hyvää joululahja ideaa, tämä on täydellinen tapa päästää sisäinen taiteilija esiin ja samalla tehdä läheinen iloiseksi. Tämä oli aivan ihana projekti, minulta vain loppuivat tyhjät pullot kesken, joten en voinut tehdä enempää. Pienet paristoilla toimivat ledivalot eivät maksaneet kovinkaan montaa euroa kappale ja niitäkin on erilaisia jokaiseen makuun.

Valopullo

Muita DIY joululahja ideoita: Bailey's kaakao ja suklaalusikat, kookosöljy-sitrus vartalokuorinta, Lime-piparminttu jalkakylpy ja maustetut pähkinät.

Ihanan valoisaa joulua kaikille!