Salaatti lasissa

Innostuin hiljattain vihermehuista luettuani Tara Langen kirjoittaman "Mehustus on miesten juttu" kirjoituksen Hidasta Elämää-sivustolta. En koskaan ole ollut hyvä syömään kasviksia ja tästä syntyi ajatus, että jos sitten joisin niitä. Liityin facebookissa Juice Finland mehustus-ryhmän jäseneksi, josta saa vinkkejä ja tukea mehustamiseen. Seuraavaksi katsoin Super Juice Me! -dokumentin. 

Ja Fat, Sick and Nearly Dead-dokumentin.

Ja Fat, Sick and Nearly Dead-dokumentin kakkos-osan.

Ja vielä "Food Matters"-dokumentin Netflixistä. Tietoa on ihan älyttömät määrät ja kaikki kuulostaa järkeenkäyvältä. Jos ruoassa ei ole tarralappua missä lukee 50 eri ainesosaa mitä siihen on tungettu, sen terveellisempää se on. Mitä vähemmän ihmisiä on ollut mukana koskemassa ruokaan ennen kuin se päätyy elimistöösi, sen terveellisempää se on. 

Innostus vaan kasvaa, mitä enemmän asiaa tongin. Mitään kuukauden mehupaastoa en aio tehdä, mutta jos pienen lyhyemmän kokeilisi. Tukea tulisi ainakin aviomieheltä, joka varmasti kestää kokeilun paremmin kuin minä. En pidä happamista ja kovin voimakkaista mauista, joten saa nähdä voinko edes juoda kaikkia mehuja yökkimättä. 

Tällä hetkellä ryven hirveässä suossa, koska en osaa päättää minkä mehupuristimen hankkisin. First World Problems... Nyt minulla on kaverilta ostettu mehulinko ja se nimensä mukaisesti todellakin linkoaa ne tavarat hirveällä vauhdilla siihen astiaan. Tulee mieleen, että kuinka paljon oikein sitä ainesta menee hukkaan, kun ei se siinä sekuntia kauempaa pysy. Tärykalvot on kovilla ja ei voi kuvitellakkaan tekevänsä aamulla perheelle tuoretta mehua ilman, että se herättää kuolleetkin. 

Mehulasi
Ananas-porkkanamehu.

Mehupuristin olisi siksi mehulinkoa parempi, että se säilyttää suuremman osan vitamiineista ja on hiljainen. Pesu ja käyttö on kuulemma hitaampaa, mutta hyödyt päihittävät haitat. Myös mehu pysyy parempana pitempään, koska puristin ei hapeta sitä niin paljon tai nosta mehun lämpötilaa.

En ole ikinä syönyt puolta kiloa hedelmiä ja vihanneksia päivässä, jollei suklaalevyssä olevia kaakaopapuja lasketa. No. ehkä joskus olen syönyt puoli litraa mansikoita kerralla... Kesällä on tarjolla isot määrät kaikkea tuoretta, joten aika mehupaastolle on otollinen. Tässä iässä alkaa kroppa vähän natista ja kitistä, jos siitä ei pidä huolta. Liikkumisen jo pari vuotta sitten aloitinkin ja sen hyödyt olen huomannut selkeästi, joten jos nyt sitten vähän skarppaisi myös ruokavalion suhteen.