Kuusenkerkkäsiirappi

Tätä reseptiä jaetaan nyt netissä joka paikassa, mutta jos joku on asunut luolassa viimeisen viikon niin tässä se tulee vielä kerran. Viime vuonna, kun tein kuusenkerkkäsiirappia, siirapista tuli nekkuja. Tänä vuonna näyttää paremmalta, mutta en voi ottaa kunniaa itselleni koska aviomieheni teki siirapin. Kamala määrä sokeria tuohon menee ja jos niitä keittää tuntitolkulla, en tiedä kuinka terveellistä se enää sen jälkeen on. 

Kuusenkerkkä.
Raaka-aineita takapihalta.

Tarvitset:

1,5 l kuusenkerkkiä

1 kg sokeria

1 rkl vaniljasokeria

2 l vettä

Pese kerkät hyvin ja siirrä kattilaan. Peitä vedellä ja keitä miedolla lämmöllä muutama tunti. Siivilöi kerkät pois ja lisää sokerit. Keitä vielä reilu tunti. Kerkkiä olisi varmaan kannattanut liottaa yön yli vedessä, mutta tämä jäi tällä kertaa meiltä tekemättä.

Siirappia.