Kyynärpäitä myöden saneerauslaastissa

Olen tainnut missata upean ammatin. Laitoin laastia talon sokkeliin ja vau mikä flow-tila siitä tuli! Todella hauskaa hommaa. Maailma on menettänyt minussa hyvän laastin laittajan vai-mikä-se-ammatti-nyt-oli. 

Se sokkelin putsaaminen ja vanhan murenevan betonin ottaminen pois ennen sitä ihanaa flow-tilaa taasen ei ollut yhtään flow. Se oli anti-flow. Yksi helvetillinen epä-flow. Muutaman kerran pyyhkäisin vahingossa rystysillä sitä betonia ja vaikka oli hanskat kädessä niin nahka meni iloisesti rikki. Illalla koski käteen niin paljon että kuvittelin jo että rikoin itseni reväyttämällä jonkun lihaksen. Tuntui kuin jättiläinen olisi painanut käsivartta joka puolelta ja heräsin keskiyölläkin kipuun. Onneksi sain vielä unen päästä kiinni, vaikka sillä hetkellä tuntui kamalalta. Minulla on korkea kipukynnys, joten olen hämmästynyt tästä. Tosin hankasin teräsharjalla sokkelia monta tuntia, joten ei ihme jos tämä mummeli siitä kipeäksi tulee.

Teräsharja
Taisin käyttää aika paljon voimaa siinä putsauksessa, kun etuosa harjaksistakin kului ja lähti irti...

Maalasimme myös talomme, olemme asuneet tässä jo yli 10 vuotta ja tämä vanha maali on varmasti jostain 70-luvulta...

Talon maalaus
Tässä talomme ennen maalausta. Aivan hirveä oranssihtava yökötys.
Uutta ja vanhaa vierekkäin.

Maalasimme talomme ihanan siniseksi, turkoosi onkin tämänhetkinen lempivärini. Voi kuinka sielu lepää uudessa värissä. Talon ylijäämä maalilla maalasimme takapihan pienen vajankin, niin se on talon kanssa samaa paria.

Talo
Oi, kuinka rakastankaan tätä uutta väriä. Piristää kummasti, kun oma koti ei ole enää nukkavieru.

Sokkelin korjaamista itse ei tarvitse pelätä, koska jopa minunlaiseni aloittelijakin siihen pystyy. Siis jos sokkeli on suht kunnossa. Jos se on oikeasti hajoamassa palasiksi, niin kutsu ammattilainen. Meillä oli vain muutama kohta missä laastia meni enemmän eikä seinä ollut vinossa tai muuta hälyttävää.

Kunhan et tee laastista liian löysää, se pysyy kyllä seinässä oikein mainiosti. Koko juttu meni niin stressittömästi, että ihan ihmettelen kuinka helppoa se oli.

Yhdessä kohdassa näky oli jopa näin karmea. Laastin laittaminen oli hauskaa puuhaa ja onnistuu aloittelijaltakin. Siniharmaa maali oli nappi valinta. Koska rappusista piti kulkea, ei voitu maalata ihan kokonaan heti. Ettei vahingossa astu maaliin, piti laittaa esteitä :D

Laastin laitossa kahdelta ihmiseltä meni vain 1½ tuntia, mikä oli kyllä iso (iloinen) yllätys. Aviomiehen motto on vauhti korjaa virheet ja minä taasen olen parantuva perfektionisti, joten aviomies meni edeltä ja roiski laastia isomman määrän, minä kuljin perässä piipertämässä jälkeä siistimmäksi. Sisäinen perfektionisti välillä nosti päätään ja olisin voinut käyttää paljon enemmän aikaa laastin tasoitteluun. Onneksi talo on ikivanha rotisko ja pienet virheet siinä eivät haittaa.

Maali maksoi 80 euroa ja saneerauslaasti 27 euroa. Jos työlleen ei laske hintaa, niin oli kyllä kannattavaa tehdä itse. 

Tässä on vain se huono puoli, että nyt talon katto näyttä hirveältä ja se pitäisi seuraavaksi uusia...