Lighthouse Ezana school project

Ezana Oy

Oletteko huomanneet, että Savonlinnaan on avattu uusi Afrikkalaisten tavaroiden kauppa Ezana Oy? Se sijaitsee Savonlinnan matkailupalvelun naapurissa Puistokadun nurkalla. Kauppaa pitää Rahel Tariku, Etiopiassa syntynyt 40-vuotias suurisydäminen supernainen.

Kauppaan voi olla ensin vähän vaikeaa löytää, koska sinne ei ole sisäänkäyntiä suoraan kadulta. Kierrä sisäpihalle, josta sisäänkäynti löytyy.

Etiopialaisten lasten koulutus on tärkeä asia, joka on Rahelin sydäntä lähellä ja jota varten hän perusti Lighthouse Ezana kouluprojektin. Vietin kaupassa vain muutaman tunnin, mutta olin aivan myyty kuinka ihana ja avoin Rahel on. 

Ezana Oy
Kaupasta löydät kauniita laukkuja, koruja, kenkiä ja huiveja.

Jos et pääse käymään hänen myymälässään, tuotteita voit tilata myös verkkokaupasta. Ostamalla tuotteita, tuet tuotteiden Afrikkalaisia tuottajia ja Ezana Oy on sitoutunut tukemaan Etiopialaisten koulujen kunnostus- ja laajennusprojekteja sekä edistämään opettajankoulutusta Etiopiassa.

Ezana Oy
”Lighthouse Ezana school project - because it brings light to the village.”

Etiopiassa nälänhädästä kärsii arvion mukaan 6 miljoonaa lasta koko yli 100 miljoonan väestöstä. Rahel haluaa Etiopiaan ilmaisen koulutuksen ja laajentaa Lighthouse projektin joskus koko maahan. Suomelle hän on erittäin kiitollinen siitä, että täällä koulutus on ilmaista ja saatavilla kaikille. Hän rakastaa koulunkäyntiä itsekin ja opiskelee yliopistossa.

"Suomi antaa paljon sen asukkaille, olkaa siitä ylpeitä. Se on hyvä maa, arvostakaa mitä teillä on."

Lighthouse Ezana kouluprojektin tavoitteita:

  • Rakentaa yksinkertainen koulurakennus, jossa lapset saavat puhdasta vettä, ruokaa ja vaatteita (koulupuvut), sekä asianmukaiset WC-tilat lapsille. Hankkia jalkapalloja ja muita koulun sijainnin ja pihan mukaan valittavia leikkivälineitä.
  • Tukea opettajien asianmukaista opetusta.
  • Rakentaa koulun yhteyteen yksinkertainen kirjasto, jota sekä oppilaat että yhteisö voivat hyödyntää.
  • Luoda yhteyksiä oppilaitosten ja opettajien välille, jotta opettajat voivat kouluttaa itseään esimerkiksi kesäyliopistoissa.
Ezana Oy
Rahel tuntee laukkusi tekijän, joten niiden alkuperää ei tarvitse arvailla.

"No one is too small to help other people."

-Rahel Tariku

Ezana Oy
Pidin erityisesti Desta-laukkujen yksityiskohdista. Laukku on valmistettu 100 % aidosta nahasta käsityönä paikallisten käsityöläisten toimesta.

Kuinka voit auttaa?

Käy kaupalla tai tilaa verkkokaupasta. Ostamalla tuotteen, lahjoitat automaattisesti osan tuotteen hinnasta hyväntekeväisyyteen. Jos haluat tukea school project Lighthouse Ezanaa, ota yhteyttä lighthouse@ezana.fi.

Lisätietoa Lighthouse Ezana school projektista heidän nettisivuillaan.

Kauniista laukuista on aina iloa omistajalleen, mutta vielä enemmän niistä nauttii, kun tietää sen ostamalla edistäneensä pienten lasten koulunkäyntiä.