Liuta temppeleitä ja riisin jumala

Kiotossa olimme vain yhden yön ja paljon jäi näkemättä. Menemme sinne joskus ehdottomasti uudelleen, todella upea paikka. Silti ehdimme vierailla Kioton vanhimmassa zen-temppelissä Kennin-Ji:ssä, Fushimi Inari Taisha-temppelissä, Gion-alueella, Nishiki-market ruoka"kujalla" ja Kiyomizudera-temppelissä. Aikataulu oli kyllä todella tiukka ja ennen luotijunan lähtöä takaisin Tokioon alkoi olla jo vähän hermo kireällä.

Shinkansen luotijuna. Juna-asemalla. Konduktööri. Fuji-vuori näkyi luotijunan ikkunasta vain sumuisena ja pienenä.

Kaikista upein kokemus Kiotossa oli Fushimi Inari Taisha temppeli-alue. Vaikka sinne päästääkseen piti ottaa ensin Tokiossa yksi juna päästäkseen luotijuna-asemalle, sieltä luotijunalla Kiotoon ja sen jälkeen oli vielä yksi juna-matka, oli matka ehdottomasti sen arvoinen. Tämä ja Ghibli-museo oli mieleenpainuvimmat kohteet Japanissa. Myös Kennin-Ji Kioton vanhin zen-temppeli oli upea ja kannattaa lisätä kohdelistalle.

Fushimi Inari
Pääsymaksua temppeli-alueelle ei ole.

Temppeli on pyhitetty riisin jumalalle ja monet Japanilaiset liikemiehet maksavat maltaita tuollaisista oransseista porteista. Riisin jumala on vaurauden jumala ja tuo siten onnea ja menestystä liiketoimille. Alueella on paljon kettu-patsaita. Riisin jumala on lisäksi kettujen jumala ja ketut ovat henkiolentoja shintolaisuudessa, jotka pystyvät liikkumaan eri maailmojen välillä.

Jos haluaa kävellä koko matkan, se kestää 2-3 tuntia. Pylväissä oleva kirjoituksessa lukee pylvään ostajan nimi ja ostopäivämäärä. Pylväitä voi ostaa, tässä hinnasto.

Kennin-Ji on Kioton vanhin zen-temppeli, törmäsimme sinne täysin sattumalta. Ja miten hieno sattuma! Kennin-Ji:ssä on erittäin hienoja zen-puutarhoja, ei ehkä kaikkein tunnetuimpia turistikohteita, mutta tämä on sellainen paikka minne voi mennä rauhoittumaan. Etenkin aamulla siellä on hyvin vähän ihmisiä. Täällä vietimme matkamme rauhallisimmat hetket, kaukana ihmisvilinästä.

Dharma hall
Dharma Hall: katossa on todella iso lohikäärmemaalaus ja maalarilta meni 2 vuotta sen maalaamiseen. Sen koko on 108 tatamia, se kertonee jotain vanhoille tai uusille budokoille.

Tarinaa riittää ja kuvia on vielä lisää, joten kirjoitan vielä yhden postauksen tämän jälkeen... Tämän piti olla viimeinen, mutta ei siltä näytä, että saisin nuo viimeisetkin rippeet mahdutettua tähän.