Lumme-kirjastosta luettavaa omalle kotikoneelle

Kirjat

Etsin erästä e-kirjaa netistä ja törmäsin Lumme-kirjaston sivuihin. Sieltä pystyy lainaamaan kirjoja sähköisesti omalla kirjastokortilla! Ilmaista lukemista (myös äänikirjoja), eikä tarvitse lähteä kotoaan mihinkään, hip hei! Kirjastokortin lisäksi tarvitsee tietenkin tabletin tai tietokoneen, Adoben tunnukset ja sovelluksen, jolla kirjoja luetaan. 

Latasin innoissani Bluefire Readerin tabletilleni ja tein kaiken ohjeiden mukaisesti. Bluefire Reader ei toiminut pätkääkään, ei edes yrittänyt toimia. Potki minut ulos aina, kun yritin siellä jotain tehdä. Heitin sen roskakoriin ja tein samat temput kannettavalle tietokoneelle, jossa Adoben sovellus toimikin oikein hyvin. Kirjoja voi lukea myös selaimessa, jos et halua ladata sovellusta. Harmillista ettei sovellus toiminut tabletilla, olisi ollut helpompaa lukea kirja siitä.

E-kirjoja tai äänikirjoja ei edes tarvitse laina-ajan päätyttyä palauttaa! Kirja päätyy takaisin kokoelmiin muiden lainattavaksi automaattisesti, eikä tarvitse muistaa viedä sitä laina-ajan päättyessä mihinkään tai lähteä edes kotoa. Sivuilla on erittäin hyvät ohjeet kuinka palvelu toimii.

Olen kirja-hullu, rakastan kirjoja. Tällä hetkellä omistan vain yhden e-kirjan, koska kirjan tuntua ei voita mikään. Se miltä kirjan kansi tuntuu sormissa, paperin laatu ja laadukkaat valokuvat inspiroivat joka kerta. Suomessa hyvät ja ilmaiset kirjastopalvelut ovat erittäin hieno juttu, muistakaa käyttää tätä hienoa tilaisuutta hyväksenne. Kaikilla on mahdollisuus lukea kirjoja, mikä ihana asia!