Mehupaasto lähestyy...

Mehupaasto lähestyy pelottavalla vauhdilla. Nyt alkaa jännittää! Oliko tämä nyt kuitenkaan niin hyvä idea?? Luin Jason Valen kirjan pohjustaakseni projektia ja nyt siitäkin on kulunut jo pari viikkoa. Luin myös Tara Langen kirjan Vihermehuja ja se oli mukavaa kesälukemista, kannustava ja positiivinen. Pitäisi lukea vielä molemmat uudelleen ennen paastoa ja paaston aikana, että pysyy motivaatio yllä. Olin vaikuttunut Tara Langen omakohtaisesta kokemuksesta kuinka vihermehut paransivat hänen tyttärensä.

Juice Master
Lainasin kirjastosta Jason Valen kirjan avuksi.

Ostin valmiiksi psylliumia ja spiruliinaa. Psyllium sisältää runsaasti liukoista ravintokuitua ja veteen liotettuna se turpoaa hyytelömassaksi ja säilyttää korkean vesipitoisuutensa suolessa. Laitan tätä paaston aikana yhteen mehuun päivässä, koska se auttaa poistamaan kehosta myrkkyjä ja jäteaineita. Spiruliina on levä, joka sisältää runsaasti proteiinia, vitamiineja ja ravinteita. Kärsin myös raudan puutteesta ja spiruliinassa on rautaa helpommin imeytyvässä muodossa. Spiruliinaa ei voi alkaa käyttämään normaalia annosta heti, sitä kannattaa alkaa käyttämään varovasti ettei mene maha sekaisin.

Puhdistamo
Paaston tueksi ostin psylliumia ja spiruliinaa.

Katsoin Jason Valen kirjasta paljonko pitää ostaa vihanneksia ja hedelmiä kahdelle henkilölle ensimmäiselle 3 päivälle ja esimerkiksi sitruunoita menee 4 kpl ja limejä 12 kpl! Jos tekisin tämän yksin, niitä toki menisi puolet vähemmän. Omenoita pitää ostaa 70 kpl!! Siis ekalle 3 päivälle ja 2 henkilölle... Prisman kassa saattaa hieraista silmiään torstaina, kun menen tuon määrän kanssa kassalle. Ja siinä ei ollut edes vielä ananaksia, kurkkuja, porkkanoita, selleriä, parsakaalia, punajuuria, kesäkurpitsaa, inkivääriä, lehtikaalia, pinaattia eikä persiljaa mitä pitää ostaa. Aika hurjilta määriltä tuntuu.

Käytän kirjaa apuna, koska tarvitsen jonkun ohjenuoran tähän jota seurata. Jos minulla ei olisi yhtään ohjeita, menisi sormi suuhun ja sen mukana varmasti muutama kermaleivos ja suklaapala jos toinenkin. Iik, perjantaina on h-hetki. Toivottakaa minulle paljon luonteen lujuutta kestää kaikki houkutukset!