Mehupaaston loppurutistus!

Ja mehupaastoni jatkuu vaan... Ja jatkuu... Ja jatkuu... Pisin viikko ikinä.

Päivä 4.

Nyt ollaan jo puolessa välissä, jihuu! Kävin ostamassa lisää omenoita 3,5 kg ja porkkanoita kilon. Rahaa meni 4,44 euroa.

Mehun nauttimisen jälkeen olo on "tasainen". Ei sokeripiikkejä tai väsymysromahduksia. Mutta jos ei juo mehua vähintään 3 tunnin välein, tulee päänsärkyä ja ärtymystä. Kertaakaan ei ole turvottanut tai olo ollut tukala. Kaksi kiloa on lähtenyt neljässä päivässä.

Jostain syystä en ollut vielä tähän mennessä kokeillut psylliumia mehuun ja tänään kokeilin. Sillä oli iso merkitys, tuntui heti kylläisemmältä! En kyllä yhtään tiedä paljonko sitä saa edes syödä päivässä, mutta illalla laitan ehdottomasti sitä mehuun. Illat ei ole kivoja ja nälkä kurnii mahassa pahemmin kuin päivällä.

Kirjassa oli ohje, jossa lisättiin vastapuristettu mehu ja sokeroimatonta maustamatonta luomujugurttia blenderiin. Ilmeisesti pienessä määrin on sallittua myös jugurtti, ainakin tässä "dieetissä". Oli muuten älyttömän hyvää kun mehustin ananasta ja omenaa ja lisäsin siihen jugurttia! Ihanan pehmeä ja täyteläinen maku. Eilen mehustin omenaa ja porkkanaa ja lisäsin jugurttia. Todella hyvä vinkki vaikka aamupalaksi.

Aamupäivä meni hyvin, mutta nyt ilta tökkii ja pahasti. Tein mehua, jonka väri muistutti ripulia ja alkoi näyttääkin siltä, kun lisäsin siihen psylliumia. Hyi yäk. Taidan mielummin olla nälissäni. Mitäs menin tuunaamaan reseptiä...

Ällö mehu.
Äskeinen mehu näyttää joltain mikä menee ruoansulatuskanavassa.

Päivä 5.

Nukun paremmin, mutta en silti herää virkistyneenä. Edelleen odotan sitä paljon puhuttua euforian tunnetta, joka tästä mehustuksesta pitäisi tulla. Aina sataa vettä ja tekee mieli paahtoleipää. Mihinkään ei voi mennä, koska kaikki tekeminen liittyy syömiseen. Meinattiin mennä Kuopioon shoppailemaan, mutta koska ei saada mennä Hanko Sushiin, niin ei sitten menty. Vielä 2 päivää jäljellä ja aika matelee.

Tänään uskaltauduin kuntosalille ja hikoilin enemmän kuin koskaan. Muuten meni hyvin ja lihakset eivät tuntuneet veltoilta tai muutenkaan erikoisilta. Se huono puoli siinä oli, että tuli aivan järjetön nälkä mikä ei ole yhtään hyvä asia tällä nälkädieetillä.

Äsken puhdistimme ja pilkoimme 5 kiloa mansikoita pakkaseen ja osoitin yli-inhimillistä luonteenlujuutta enkä syönyt yhtäkään mansikkaa!

Kävin lisää ruokaa kaupasta ja sain kympillä 5 kiloa vihanneksia ja hedelmiä. Ostin myös lisää jugurttia. Muovijätettä tulee paljon vähemmän, koska hedelmissä on luonnon oma pakkaus suojana. 

Päivä 6.

Eilen oli kyllä vaikea päivä ja mehuja alkoi tulla jo korvistakin. Tämän päivän mantra on "huomenna on viimeinen päivä"! Tänään on vähän parempi mieli, kun sekoitin aamupalamehuun blenderissä banaanin. Olen viikon aikanut sekoittanut mehuun maustamatonta sokeritonta luomujugurttia, banaania ja avokadoa. Ainoastaan jugurtti ei ollut tuoretta raakaruokaa, mutta viikko on pitkä aika olla ilman kunnon ruokaa. 

Hei oikeasti, missä on se nirvana, johon minun piti tällä päästä?? Taidan olla liian paatunut ruoan ja herkkujen kuluttaja päästäkseni siihen tilaan mehustuksella. Kasvissyönti olisi hieno ja terveellinen tapa elää, mutta olen siihen liian herkkusuu -ikävä kyllä.

Porkkanoita ja omenia menee huimat määrät. Kävin taas hakemassa 6 kiloa kasviksia kaupasta, hintaa tuli 13 euroa. Löysin ananastakin.

Päivä 7.

Huomenna saa syödä. Paitsi että mitään pihviä ei saa vetäistä aamupalaksi, jollei halua että putkisto menee tukkoon seuraavaksi viikoksi. Maha on litteämpi mikä on tietysti mukavaa, mutta se ei tule pysymään sellaisena. Veikkaan, että heti ensimmäisen aterian jälkeen se pömpöttää niinkuin ennenkin. Joskus jos olisi pakko näyttää timmiltä jossain juhlissa tms. voisi tämä olla aika hyvä tapa päästä viikossa takaisin kuosiin, mutta ehkä se ei ole terve syy tehdä tätä. 

Aion jatkaa mehujen juomista, en näin tiukalla dieetillä kylläkään. Ehkä yksi päivässä tai kahdessa on sopiva määrä minulle. Kaikki liian rajoittava, jossa on liikaa sääntöjä alkaa potkia vastaan nopeasti. 

Yltäkylläisyys, jossa elämme on häkellyttävä. Tämän viikon aikana tajusin, kuinka vähällä ihminen kuitenkin voi loppujen lopuksi selvitä. Kaupassa on hurja valikoima kaikkea mitä ihminen voi ikinä haluta. Arvostan ruokaa nyt enemmän, se vaikuttaa olooni enemmän kuin moni muu asia elämässä.

Rahaa meni viikossa kahdelta henkilöltä satanen eli 50 euroa per nokka. Vihanneksia ja hedelmiä kului 45 kiloa eli 22,5 kiloa per nokka. Tosin osa kuorista meni biojätteeseen ja tietysti kuitu. 

Olihan tämä kokemus. Jos ikinä haluatte että aika matelee, kokeilkaa elää viikko mehuilla. Ehkäpä suolistoni nyt kiiltelee puhtauttaan, vaikken sitä itse näekään päällepäin. Taidan nyt laittaa herätyskelloni soittamaan klo 5.00 aamulla, että pääsen syömään itseleipomaani leipää heti kukonlaulun aikaan.

Ihmiskoekaniini kiittää ja kuittaa.