Kesämuistoja

Siivotessa löysin vanhoja valokuvia itsestäni. Aika on kulunut nopeasti, ainakin viimeiset 20 vuotta hujahti ohi niin että hirvittää. Jos seuraavatkin 20 vuotta kuluu yhtä nopeasti, niin kohtahan sitä jo saa ruveta viikatemiestä pelkäämään. 

Sotkuinen huone
Kirjoituskoneen ääressä.

Miten sitä muistelee, että nuorempana olin huoleton, villi ja vapaa. Nyt stressaa yhteiskunnan odotukset ja huoli huomisesta paljon enemmän. Asiat ottaa raskaammin, kun on tarvekaan. Vaikka tilillä olisi ollut vain 20 markkaa jäljellä, mitä siitä! Mistä saisin takaisin tuon asenteen, niin suruttoman ja kepeän?? Haluan olla kuin teflon, ikävät asiat vain valuisivat pois eivätkä menisi pintaa syvemmälle.

Heppatyttö
Heppatyttö.
Uimassa
Yhtenä kesänä uimme ja saunoimme 8 tuntia putkeen.

Naperona kesät kuluivat uiden ja juosten pitkin kyliä, syötiin jos ehdittiin. Säät olivat tietenkin paremmat kuin nykyään, nyt ei enää ole kuin kurjia kylmiä ja sateisia kesiä. Mansikat maistuivat paremmalle, vesi oli kuin linnunmaitoa ja haavat paranivat nopeammin.

Juoksu
Vauhti oli niin kova, että kuvakin on suttuinen.
Kyykky
Päällä itsetehty mekko.
Teini
Teini-angstia.

Yhtenä kesänä kävelimme siskoni kanssa kampaamoon ja otimme molemmat siilit hiukset. Kampaaja kysyi muutamaan kertaan, että oletteko nyt ihan varmoja. Kyllä, varmoja oltiin ja voi kuinka ihanan helppo siili onkaan. Ei hiushuolia, vain vapaus. Värjäsin siilini siniseksi ja vastaan käveli mies, joka ihan kääntyi katsomaan kun viilettelin ohi. Kävin nauramaan ääneen, niin ällistyneeltä se mies näytti. En ole koskaan välittänyt mitä muut minusta ajattelevat, se asia ei onneksi ole sen kummemmaksi muuttunut. 

Paita
Siskoni ottama kuva.

Aikuisena tuntuu, että päivät täyttyvät tiskivuorista, pyykkikasoista, villakoirien hätyyttelystä ja ainaisesta ruuanlaitosta. Vastahan minä eilen tein ison saavin ruokaa! Elämä on pelkkää muiden ihmisten jälkien siivoamista ja velvollisuuksia. Uutisia ei enää huvita katsoa kovin usein, siellä raportoidaan kuinka ihmiset murhaavat toisiaan, eduskunta suunnittelee työttömien päänmenoksi taas jotain ihan älytöntä ja Trump torppaa ilmastonmuutoksen huuhaana. Ihmiskunta voisi edes yrittää olla huolissaan maapallon tilasta tai siitä miten muita ihmisiä kohtelemme.

Punaiset hiukset
Hiukset halusin värjätä kaikilla sateenkaaren väreillä. Ennen vanhaan hiusvärejä ei niin vain löytynytkään, piti koluta kaikki kampaamot läpi saadakseen siniset hiukset.

Että tämä ei ihan pelkäksi valittamiseksi mene, niin on minulla sentään mukaviakin uutisia. Elokuussa puhaltavat uudet tuulet, kun lähden opiskelemaan uutta. Aika on sille enemmän kuin oikea, minulla on vielä paljon annettavaa työelämälle ja tästä saan lisää positiivista virettä elämään.

Ehkäpä aloitan sen bujonkin teon vihdoin viimein opiskelujen avuksi, kun kaikki siitä ovat niin innoissaan. Ainakin saisin tekosyyn ostaa Nuunan pistesivuisen muistikirjan, ne ovat niin ihania ja erilaisia kuin muut. 

Takkutukka
Takkutukka.

Kesässä on se hyvä puoli että näen enemmän ihania ihmisiä, joita ei tule nähtyä tarpeeksi usein. Pääsee hiukan pois siitä omasta pienestä kuplastaan, jonka on itselleen rakentanut. Ja on mukavaa välillä jutella muistakin aiheista kun spinnereistä, my little poneista tai keppihevosista, vaikka niin iloisia aiheita ovatkin.

Hyvää kesää kaikille! Olkoon mansikkanne makeita ja uimavetenne kuin linnunmaitoa.