Miksi lääkkeitä pantataan?

Lapsi

Meidän perheessä jyllää nyt influenssa. Ensin sairastui pienin lapsemme ja sitten parin päivän päästä isompi. Kuume kipusi välillä +40 asteeseen ja ääni hävisi. Kun lapsi sanoo, että nyt on vaikea hengittää ja on hengenahdistusta, tulee siitä ahdistusta myös äidille. Vein lapsen lääkäriin, koska hengenahdistus on vakava asia. Jonotimme tunnin päivystyksessä, vaikka soitimme etukäteen. Lääkäri sanoi, että lepoa vaan ja buranaa. Hän ei olisi huolissaan tuosta hengenahdistuksesta! Lääkkeet ovat lääkärin takana ja niitä et saa ilman reseptiä. Mitä minun siinä sitten olisi pitänyt tehdä? Olin hoitanut lapsia 4 päivää yötä päivää ja olin lopen uupunut. En vaan jaksanut ruveta tappelemaan sen lääkärin kanssa, että mitä hittoa pitää tapahtua että apua saa? Kyseessä on kuitenkin pieni lapsi ja se ettei saa kunnolla hengitettyä, on varmasti todella pelottavaa kenelle tahansa, saatikka lapselle. 

Tänään aviomieheni kävi työterveyshuollossa, koska hänelle iski sama tauti. Hänelle lätkäistiin kouraan saman tien resepti avaavaa lääkettä, koska hänellä on myös hengenahdistusta. Kuulemma tuntui kun joku istuisi tuossa rinnan päällä, eikä happi kulje. Miksi yleinen terveydenhuolto panttaa lääkkeitä? Kun menee työterveyshuoltoon, saa aina jotain lääkettä joka helpottaa oireita ja nopeuttaa paranemista. 

Olen oppinut että jos olen kipeä, en mene yleiseen terveydenhuoltoon, kuin vasta pää kainalossa. Silloinkin yleensä vain sanotaan, että mitä sinä tänne tulet kun et ole edes sairas (näinkin on meille kerran sanottu) ja ota buranaa. Tuntuu, että olemme heille vain vaivaksi, kun kasvatamme jonoja. 

Minä en ole vielä sairastunut, perheenäiti hoitaa muita eikä ehdi sairastaa.