Päiväni murmelina

Kaapeli

Tuli taas sellainen pakko-osto fiilis tänään, kun puhelin teleoperaattorin kanssa mukavia. Tammikuussa pistin modeemin huoltoon, koska se pätki niin maan pirhanasti. Se oli matkallaan viikon, jona aikana lainasin modeemia paikalliselta Savonlinnalaiselta yritykseltä, koska ilman nettiä ei voi olla. Voisihan sitä toki yrittää, mutta kun tekee kotoa käsin töitä -sekä minä että aviomies- niin siitä saattaisi tulla hiukkasen vaikeaa... Modeemin lainasin paikalliselta siksi, että tässä pikkuisessa kyläpahasessa nimeltä Savonlinna ei ole enää kyseisen firman puljua, josta saisi lainattua varamodeemin. 

No, modeemi palasi reissulta ja huolto oli vain päivittänyt ohjelmiston. Jipii ajattelin mielessäni, koska olin kyllä yrittänyt kyllä kaikki konstit sadetanssia kookos-bikineissä täysikuun loimottaessa taivaalla mukaan lukien tehdä. Olin muunmuassa (foliohattu päässä) päivittänyt, resetoinut ja rumpannut johtoja läppäriin kytkettynä ja ilman. 

Eipä pitkään kestänyt huollon auvoa, kohta alkaa taas pätkiminen. Aina kun olet Skype-palaverissa, pitää olla kännykän hotspot liipasimella, että pääset takaisin palaveriin mahdollisimman minimaalisella viiveellä. Oikeasti ärsyttävää. Ja ihan muuten sivulauseessa pitää sanoa, että varamodeemi toimi moitteetta, ei pätkinyt kertaakaan! Että kyllä se vika siinä modeemissa oli.

Taivuin ja soitin taas asiakaspalveluun, koska toimimaton netti sellaisella joka tekee kotoa töitä, on ihan oikeasti yhtä piinaavaa kuin Sipilän naaman katsominen iltauutisissa. Täytyy myöntää, että asiakaspalvelu on ollut hyvää tällä yrityksellä, varmaankin siksi että olen itse myös pysynyt asiallisena, enkä ole naama punaisena purkanut turhautumistani heihin.

He sanoivat, että modeemi pitää laittaa taas huoltoon ja olisin taas ilman nettiä viikon. Mutta sehän ei käy, jos kaksi ihmistä tekee töitä kotoa käsin. Olet sitten oikeasti nesteessä. Ilman nettiä ei voi olla, mutta modeemi pitäisi taas lähettää jonnekin hevonkuuseen. Mistään et saa varamodeemia. Täytyy sanoa, että tässä kohtaa asiakaspalvelu ei toimi. En tässä sano teleoperaattorin nimeä, ettei tule lokaa niskaan, mutta eihän niitä vaihtoehtoja Suomen maassa kovin montaa ole. Asiakaspalvelu ei lähetä varalaitteita, enkä hemmetissä lähde ajamaan Imatralle tai Mikkeliin hakemaan sitä!  

Netti ei toiminut ja maksoin sitten 29 euroa uudesta modeemista. Eli jos palvelu ei toimi, minä joudun maksumieheksi. Mutta hei, nyt saan olla naimisissa tämän puljun kanssa vielä toiset kaksi vuotta, vaikka vannoin etten niin enää tekisi.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun tämä tapahtuu. Noin puolitoista vuotta sitten sama homma, modeemi alkaa nikotella ja eikun uutta modeemia samalta yritykseltä. Nyt oikeasti täytyy hengittää syvään ja yrittää olla zen, koska ei tästä elämisestä muuten tule mitään. Tuli mieleen, että tahallaan tekevät huonoja modeemeja ja asiakas pidetään kiinni asiakkaana vuosikausia, koska aina ennenkuin ehdit päästä kahden vuoden sopimuksesta irti, modeemisi hajoaa ja taas uutta sopimusta tekemään. Kyllä siinä yritys hieroo yhteen karvaisia käsiään ja nauraa tyhmälle kuluttajalle. Aikaa ja vaivaa on kulunut tuntitolkulla tätä samaa asiaa hoidettaessa kahteen eri kertaan, puhumattakaan siitä kuinka paljon tästä on ollut haittaa työnteolle.

First world problems, tiedetään... Mutta kun minä asun täällä hiton first worldissa ja olen hemmoteltu pilalle, niin kyllä minä tästä ainakin haluan valittaa edes jollekin. Minulla kun näitä blogin lukijoita on varmaan ainakin se hurjat kaksi kappaletta. Hei vaan teille siellä ruudun toisella puolella!