Sushikakku

Tällä hetkellä näyttäisi olevan uutena trendinä tehdä sushikakkuja. Tykkäämme syödä sushia, joten halusin kokeilla tätäkin reseptiä.

Sushikakku.
Kakku oli yllättävän helppoa tehdä.

Keitä noin 300 g sushiriisiä paketin ohjeen mukaan. Minä keitin koko paketillisen (500 g) ja sitä tuli ihan liikaa. Jäähdyttele riisi. Sekoita 3 rkl riisietikkaa, 2 rkl sokeria ja 1 tl suolaa erillisessä astiassa ja sekoita se jäähtyneeseen riisiin. 

Vuoraa irtopohjavuuan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat öljyllä, ettei riisi tartu reunaan. Taputtele riisi tiiviisti vuokaan.

Viipaloi yksi avokado ja valuta päälle limen mehua, ettei avokado tummene. Leikkaa lohta noin 200 g ja sulata katkarapuja noin 200 g. 

Avaa irtopohjavuoka ja irrota reunus. Nosta sushikakku alustalle, josta se tarjoillaan. Jos haluat, laita nyt riisin päälle hiukan wasabia. Laita kakulle avokadon palat, lohi, katkaravut ja koristele se seesaminsiemenillä. Laitoin vielä tuosta etupihalta koristeeksi ruohosipulia väriä antamaan. Tarjoile soijakastikkeen ja garin (marinoitu inkivääri) kanssa.

PS. Näin jälkikäteen tuli mieleeni pari huomiota, jotka kannattaa ottaa huomioon. Ensiksi: jos et ole tuttu wasabin kanssa, laita pienen pieni nokare wasabia kielellesi ja päättele siitä, kuinka paljon sitä kannattaa laittaa. Sitä ei tarvitse laittaa kuin todella pieni määrä, se on todella ärmäkkää! Ja toinen variaatio avokadolle voisi olla kurkku. Käytän kurkkua susheissa, joten se käynee tähänkin. Jos käytät graavisuolattua lohta, soijakastiketta ei tarvitse ollenkaan, koska lohessa on tarpeeksi suolaa.