Tästä se lähtee!

Tervetuloa seuraamaan elämäni ensimmäistä mehupaastoa. Enpä olisi ikinä uskonut sanovani tuota, taidan olla tulossa vanhaksi.

Tätä ennen olen jo viikon ajan nähnyt unta pelkästään mehustamisesta, mieli yrittää varustautua tulevaan koitokseen. Olen myös huomannut miten telkkarissa tulee järjetön määrä ruoka-ohjelmia ja ruoka-mainoksia. Ekoina päivinä pitää kai olla katsomatta tv:tä.

En juo kahvia, joten ei tule ongelmaa kofeiinin vieroituksen kanssa. En myöskään juo tai polta, joten niitäkään ei tarvitse jättää pois. Lapsille täytyy edelleen tehdä ruokaa, mikä voi olla aika tukalaa. Suolihuuhtelua en aio tehdä, joku raja sentään! 

Kannoin kaupasta kolmelle päivälle ja kahdelle henkilölle 27 kg hedelmiä ja vihanneksia, rahaa meni 63 euroa. 31,50 euroa yhdeltä hengeltä ja 13,5 kg ruokaa. Kolmen päivän aikana menee siis noin 10 kg ruokaa yhdeltä, koska jotkut hedelmät ja vihannekset pitää kuoria.

Vihanneksia.
Kuvassa ei näy ihan kaikkia tuotteita joita ostin.

Päivä 1.

Heräsin tokkuraisena, nukuin järjettömän huonosti. Aamupalana ja lounaana on sama vihermehu ja siihen tuli limeä. En ole sitruksen ystävä ollenkaan, joten nämä mehut eivät mene irvistelemättä alas eli voisi sanoa että nämä ovat yhdellä silmällä syötäviä. Aviomies rakastaa sitruksia, joten hänellä ei tule ongelmia näiden kanssa. 

Eka mehu.
Limeä, kurkkua, ananasta ja omenaa. Spiruliinasta tulee tuo vihreä väri.

Iltapäivällä rupesi jo päätäkin hiukan särkemään ja ruoan arvostus on kyllä kohonnut silmissä. Jännästi nyt tekee mieli kaikkea mahdollista, kuten mokkapaloja ja leipää, juuri kun niitä ei saa syödä. Tällä hetkellä viikko tuntuu todella pitkältä ajalta ja alan jo nyt ihmetellä tätä päähänpistoa, miksi lähdinkään tähän mukaan?? Ja tämä päivällä juotava mehu on vieläkin pahempaa -jos mahdollista- kuin se edellinen. Aviomies kommentoi siihen, että juodaanko me eri mehuja kun minulle ei nämä maistu, mutta hänelle kyllä maistuu.

Juuri sopivasti tänään tuli Gilmoren tyttöjen kaikki tuotantokaudet Netflixiin, joten aion selvitä tästä katsomalla niin monta jaksoa kun ehdin. Sopivaa ajanvietettä ja saan ajatukset pois ruoasta. Vessassa saa ravata 30 kertaa tunnissa.

Olin väärässä. Kyllä se on mahdollista tehdä vieläkin kamalampaa mehua, kuin se aikaisemmin juomani... Join vain puolet ja join vettä sen sijaan. Se maistui siltä, että mielummin olen nälissäni. Jopa aviomies kommentoi, että onpa jytyä. Vielä yksi mehu jäljellä, kauhulla odotan millainen se on. Olo voisi olla skarpimpi, jotenkin löysä olo lihaksissa. Nälkä on silloin tällöin, mutta ei mitään järisyttävää. Väsyttää ja tänään menen kyllä aikaisin nukkumaan.

Nyt on maisteltu viimeistäkin mehua ja se oli ihan hyvä. Inkiväärin maku tunkee läpi, mutta ei liikaa. Kauniin värisiä nämä kyllä ovat! Olen huomannut, että mitä vähemmän eri laatuja käyttää, sen parempaa mehu on. Yksinkertainen on siis tässäkin parasta!

Mehu.
Porkkanaa, omenaa, sitruunaa ja inkivääriä.

Päivä 2.

Ärsytyskäyrä on nousussa. Nukuin taas todella huonosti ja vessahätä pakotti ylös sängystä, joten nyt ärsyttää ja väsyttää. Kieli tuntuu villasukalta, purkkaa on varmaan pakko kyllä ruveta käyttämään. Aivan karsea nälkä, joten heti oli pakko ruveta mehustamaan, koska siinä menee tovi. Illalla en muistanut laittaa jäitä pakkaseen ja ilman jäitä näitä ei juo pirukaan. Onneksi siellä oli vielä yksi valmis jääpalapussi. Ensimmäiseen ja toiseen mehuun laitoin vain puolikkaan limen, että pystyn juomaan ne. Maku parani heti.

Onko tämä vain kuvitelmaa, mutta hikoilenko enemmän? Ihan kuin hiki myös haisisi pahemmalle. Ärsytys hävisi ensimmäisen mehun myötä ja olo oli hyvä. Mökille ajaessa särki päätä ihan vähän, mutta sekään ei kestänyt kauaa. Tänään on ollut ihan hyvä olo ja kävimme pienellä pyörälenkillä eikä lihakset tuntuneet yhtään veltoilta. Kilo on jo lähtenyt, vaikka on menossa vasta toinen päivä. 

Päivä 3.

Nukuin vähän paremmin eikä aamulla ärsyttänyt tai ollut liian nälkä. Parempi päivä tänään siis. Mieli alkaa jo luovuttaa ja en enää mieti syömistä ja mitä kaikkea haluaisin syödä koko ajan. Aamulla menee noin tunti kun teen kahdelle ihmiselle aamupala- ja lounasmehut valmisteluineen ja mehustimen pesuineen. Ainakin kerran päivässä teen kaksi mehuannosta kerralla, ettei tarvitse viittä kertaa pestä mehustinta. 

Kirjassa sanottiin että ensimmäiselle kolmelle päivälle menee 35 omenaa yhdelle henkilölle. 70 omenaa kahdelle henkilölle siis. Mutta eipä meillä mennytkään kaikki omenat... Ohjeissa olikin iltaisin vaihtoehtona 3 omenan mehustus jonka jälkeen mehu keitetään ja sekaan laitetaan kanelia. Emme tehneet tuota kertaakaan, joten omenia jäi yli. No, eipä tarvitse kantaa tänään seuraavaksi neljäksi päiväksi niin montaa omenaa.

Minulla on ikävä leipomista, ruuanlaittoa ja syömistä. Hyvä asia on, että tiskiä tulee todella paljon vähemmän mikä taas tuo lisää vapaa-aikaa.

Kävin tänään lisää ruokatarpeita seuraavalle 4 päivälle. Ananaksia ei ollut, joten pitää nyt pärjätä ilman. Loput tuotteet mitä en löytänyt, etsin omalta pihalta, kaapeista tai korvaan ne jollain muulla. Ostin kympillä lisää ruokaa ja sitä tuli 4 kiloa.

Fiilikset heilahtelee laidasta laitaan. Välillä turhautuu kun ei saa syödä ja toisaalta taas tuntuu, että kyllä tämä tästä. Ei tämä nyt ylitsepääsemättömän vaikeaa ole, kiitos kuuluu rakkaalle aviomiehelle tuesta. Kyllä se arjessa ärsyttää sekin, että aina pitää keksiä mitä syötäisiin ja jatkuvasti saa ravata kaupassa. Illat on vaikeimmat, silloin nälkä kurnii pahimmin. Ei voi todellakaan sanoa, että aika liitäisi tavalliseen tapaan. Aika menee nyt hitaammin kuin pitkiin aikoihin! 

Ettei tästä tulisi liian pitkää kirjoitusta, teen tästä kaksi erillistä postausta, joten tämä tarina jatkuu ensi viikolla.