Suut makiaks! Daim-suklaamuffinssit

Omomom! Oon tehny näitä jo useampaan otteeseen ja todennut reseptin erittäin toimivaksi. Alkuperäisen reseptin löysin joskus Kinuskikissan sivustolta. 

Meillä oli tosiaan viime lauantaina ystäväni ylläri Baby shower -kutsut ja tarjottavat toteutettiin niin, että jokainen tuo jotain. Tiesin heti, että teen näitä sairaan hyviä muffinseja. Näitähän voi muokkailla omien mieltymysten mukaan vaihtamalla käytettävää suklaata. Vaihtoehtoja kun tänä päivänä löytää sen sataa eri sorttia. Luulis jokaiselle jotain löytyvän. Seuravaksi itse resepti;

200 g Daim-maitosuklaata (tai oman mauan mukaan jotain muuta)
150 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 ½ rkl kaakaojauhetta
1 ½ dl maitoa (tai kermaa)

Tästä määrästä tuli n. 20 pientä muffinsia.

Puolita suklaalevy ja leikkaa puolet levystä rouheeksi. Vaahdota voi/margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan vuorotellen maidon/kerman kanssa. Lisää lopuksi suklaarouhe. Suositteen lisäämään kuivat aineet siivilän läpi niin ei tule paakkuja.

Nosta lusikalla nokare taikinaa muffinssivuokaan, aseta päälle yksi suklaapala sydämeksi ja peitä taikinalla. Paista 225 asteessa 12 - 15 minuuttia.

Melkein valmiita uuniin

Ainakaan daim -suklaa ei imeydy taikinaan vaan säilyy ehjänä "sydämenä" muffinssin sisällä. Nää on parhaimmillaan tuoreena ja harvoin niitä kovin pitkäksi aikaa riittääkään. Pakastamista en ole kokeillut.

Ääntä kohti! Omomom!

Herkullista ja suklaisaa kevättä!

-Sara-

Toimii kahvin kanssa loistavasti!