Vadelmajuustokakku Brownie

Kisojen jälkeen leipomisesta tuli taas astetta mielekkäämpää, kun pääsee itse myös maistelemaan tuotoksiaan. Pidemmittä puheita itse reseptin pariin. Alkuperäinen resepti löytyy Tastemade -sivustolta, tosin in english. Reseptissä käytetään eri mittayksikköjä kuin yleisesti Suomessa, mutta monissa keittiövaaoissa pystyy mittayksikön vaihtamaan g -> oz ja lisäksi itseltä löytyi valmiiksi jo mittaastiat, joissa mittayksikkönä cup. Toki netistä löytyy valmiita ohjelmia, jos määrät haluaa grammoiksi tai desilitroiksi. Hyvä mittalusikka setti löytyy esim. Clas Ohlsonilta

Hyvä tarkistaa ensin, että kaikki tarvittavat raaka-aineet löytyy ;D

Brownie -kerros

½ cup (suolatonta) voita (pehmeää)

½ cup sokeri

½ cup fariinisokeri

2 kpl kananmuna

1 tl vaniljaesanssi

1 cup vehnäjauho

1/4 cup kaakaojauhe

1/4 tl suola

Oikein toimiva mittalusikka -setti

Vadelmajuustokakku -kerros

8 oz maustamatonta tuorejuustoa

3/4 cup kreikkalainen jogurtti

2 kpl kananmuna

1/4 cup sokeri

2 rkl vehnäjauho

2 tl vaniljaesanssi

1 cup jäisiä vadelmia

Ohjeet

1. Valmista ensin brownie -kerros. Sekoita pehmeä voi, sokeri ja fariinisokeri tasaiseksi massaksi. Sekoita joukkoon kananmunat sekä vanilja. Lisää lopuksi vehnäjauhot, kaakaojauhe sekä suola ja sekoita tasaiseksi massaksi.

2. Kaada seos noin 20x20 leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Levitä tasaisesti.

Jätä leivinpaperia tarpeeksi vuoan reunojen yli, jolloin valmiin tuotteet nostaminen pois vuoasta on helpompaa.

3. Valmista juustokakkukerros. Mittaa kulhoon tuorejuusto, kreikkalainen jogurtti sekä kananmunat. Sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon sokeri, vehnäjauho sekä vanilja.

4. Murskaa hieman jäisiä vadelmia hienommaksi esim. muovipussissa ja sekoita ne sitten tuorejuustoseokseen.

5. Paista 175-180 asteisessa uunissa noin 40 min. Anna jäähtyä n. 1 tunti huoneenlämmössä ja sen jälkeen jäähdytä vielä 2-3 tuntia jääkapissa (tai näin kylmemmillä ilmoilla ulkona). Leikkaa sopivan kokosiksi paloiksi ja NAUTI <3

Uunista jäähtymään esim. ritilän päälle
Maku vain parani, kun olivat yön yli jääkaapissa

Tosiaan, kun valmiit palat saivat vetäytyä yön yli jääkaapissa, maku vain parani. Niistä tuli huomattavasti mehevämpiä, jos siis malttaa odottaa yön yli :D

 

<3:lla Sara