Vaniljainen omenapiirakka

Näin dieetillä iskee aina välillä hirvee tarve leipoa :D Se on jotenkin terapeuttista vaikka itse ei voikaan tuotoksiaan tällä hetkellä maistella. Noh ne menee toivottavasti parempiin suihin. ;) 

Aiemmin tein omenoista stevialla makeutettua vanilja-omenasosetta. Joten nyt ajattelin tehdä piirakan. Jääkaapista löytyi purkki kermaviiliä, jonka parasta ennen päiväys läheni jo uhkaavasti. Muistelin, että äiti teki joskus raparperipiirakkaa, mihin tuli kermaviiliä. Eihän siinä sitten! Vaihdetaan raparperin tilalle omenoita ja ei muuta ku kokeilemaan.

Vaniljainen omenapiirakka

n. 26-28 cm pyöreä korkeareunainen vuoka

Pohja:
100 g sulaa rasvaa
1.5 dl piimää
1.5 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 rkl vaniljasokeria
 
Pinnalle:
omenaviipaleita (laitoin 4-5 (kotimaista) omenaa)
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
 
Päällinen:
1 prk kermaviiliä
1dl sokeria
1 kananmuna
1 rkl vaniljasokeria
 
OHJE:
1. Mittaa pohjan aineet kulhoon ohjeen mukaisessa järjestyksessä ja sekoita nopeasti sekaisin.
Pohja

.- Kaada taikina vuokaan

 

2. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Viipaloi omenat ohuiksi siivuiksi. Asettele omenat vuokaan. Ripottele sokeri omenoiden päälle.
Viipaloi omenat tarpeeksi ohuiksi. Näin varmistat sen, että ne ehtivät pehmentyä uunissa.

 

3. Sekoita päällisen aineet keskenään ja kaada vuokaan omenoiden päälle.

Valmiina uuniin

4. Paista 200:ssa asteessa n. 35 min

Anna jäähtyä ja NAUTI! 

NAM <3

Jatkossa blogista alkaa, mitä todennäköisimmin löytyä enemmän ja enemmän niin makeita kuin suolaisiakin reseptejä. Allekirjoittanut aloittaa nimittäin tulevana maanantaina opiskelut! Miusta tulee isona LEIPURI-KONDIITTORI! Saa nähä tuleeko tulevaisuudessa firman nimeksi esim, FitnessPulla :D

Ihanaa viikonloppua ja alkavaa syksyä!

Sara <3