Luodinreikiä, velttoja tatteja ja rock rock! - kulttuuriviikonloppu

Onpahan ihan mielenkiintoinen kulttuuriviikonloppu takana Kouvolassa. Ei se ollut ainoa kerta kun kaupungissa tapahtuu, mutta ehkä ainoa, kun osallistuu.

Perjantaina meitä kunnioitti läsnäolollaan rocklegenda Michael Monroe yhtyeineen. En ole koskaan aikaisemmin nähnyt kyseisen rokkikukon esiintyvän muuta kuin töllössä, eli olihan se heilahdettava paikalle. Olipa mahtavaa nähdä bändissä myös Sami Yaffa Miken rinnalla. Pääasiassa keikka koostui Monroen soolotuotannosta ja oli räjähtävää alusta saakka, mutta viimeistään Hanoi Rocks biisi Tragedyn alkaessa soimaan ainakin itsellä homma nousi aivan huippuunsa (saatoin jopa tirauttaa kyyneleen).

Kuva: Mikael Hätinen

Michael Monroe on kyllä ikäisekseen kaveriksi aivan käsittämättömän tiukassa kunnossa ja energinen kuin mikä. Mikki kieppui kaulassa jatkuvasti ja yleisö varmasti näki laulajan, kun hän koko ajan kiipeili lavan reunalla. Ainakin kerran hän juoksi yleisön joukkoon ja nousi pöydälle laulamaan. Olimme kompuroida mikkipiuhaan, kun se kiemurteli jaloissammme, mutta näin mekin saimme päällemme osan arvokkaasta artistin hiestä...

Kuva: Mikael Hätinen

Lauantaina oli vuorossa hiukan erilainen kulttuurielämys. Kuusankoskitalolla on toukokuun ajan nähtävillä Impact Factor niminen taidenäyttely, jossa on esillä Pekka Korven ja Kullervon töitä. Näyttely on kiehtova ja varmasti parasta mitä Kuusankoskitalolla on vähään aikaan nähty. Ehkä parempi että kuvat puhuvat puolestani.

Pekka Korven töistä jäi parhaiten mieleen The Black Striking-Force, sillä se aiheutti näyttelyvieraiden keskuudessa hämmentävän keskustelun. Ensin todettiin että työ on varmasti tuotu ampumaradalta, johon toinen yhtyi että "näyttää siltä kuin sitä olisi ammuttu Suomi-konepistoolilla". Tätä puitiin hetki kolmestaan, että on varmasti tähdätty alas, jonka jälkeen taustalta joukkoon liittyi neljäs henkilö sanoen "Katsokaa jätkät! Tuo näyttää siltä kuin sitä olisi ammuttu Suomi-konepistoolilla." Myöhemmin kuulin mielestäni että siihen oli todellisuudessa käytetty Magnumia, mutta emme olleet siis kovin kaukana arvailuissamme. 

Tämä oli mielestämme Suomi-kp:n pippuroima
A Saucerful of Secrets
My Mind, Full of Surprise's

Kullervon töissä kiinnitin heti huomioni tottakai olennaisuuksiin ja bongasin erään mustavalkotyön hahmojen oudon velttot, tattimaiset "kravatit". Tämä on kuulemma katsojan silmässä, sanoi taiteilija ja kysyi vielä mitä se kertoo minusta? Mitäpä tosiaan...? 

"Kravatit" kaulassa