Game of Thrones - hajoita vai hallitse?

Tätä kirjoittaessani on Game of Thronesin kuudennen tuotantokauden jaksoja tullut vasta kolme. Ja jatko saattaa sisältää spoilereita, ellet ole sarjaa katsonut, joten jatka omalla vastuulla.

Game of Thrones on siis edennyt jo kuudenteen tuotankauteensa ja pakka sarjassa on enemmän kuin vähän hajaantunut. Mietinkin tässä olenko yksin, vai onko jollain muullakin herännyt kysymys siitä että pakka saattaa olla jo liiankin levällään?

Älkää ymmärtäkö väärin. Haluan heti kättelyssä sanoa että pidä ko. sarjasta kuin hullu siitä kuuluisasta viljasta keitettävästä eineksestä.

Olen vain ollut sitä mieltä viimeisen kolmen jakson perusteella, että tarina ei valtavasti ole minnekään edennyt. Ja keksin mielestäni selityksen tälle. Sarjassa seurataan tällä aivan liian montaa tarinalinjaa; kääpiö Meereenissä, Daenerys Targaryen jossain temppelissä, sokean Aryan seikkailut erikseen, Jon Snow pohjoisessa (ja erkaantuuko tämä vielä kahteen?), Sansa matkalla Jonin luo, psyko-Ramsey omillaan, Bran Stark puun sisällä, King's Landingin tapahtumat, Iron Island, Samwell laivalla... Eli noin äkkiseltään laskettuna kymmenen eri tarinalinjaa. Jätinkö jotain pois? Ja yhden jakson pituus on noin 50 minuuttia, joten jokaista stooria viedään eteenpäin tuollaiset viisi minuuttia per jakso, mutta senhän jokainen osasi jo laskeakin. Ei siis ihme että homma junnaa vähän paikallaan.

Eli nyt pitäisi alkaa pikkuhiljaa niputtamaan näitä kasaan, koska eihän kukaan jaksa kovin kauaa katsoa tällaista. Mutta tietäen ja tuntien jo edellisiltä kausilta tutun kerronnan, voisin veikata että näin ei tule ihan hetkeen tapahtumaan. Yksi vaihtoehto on seurata aina yksi jakso kerrallaan vain yhden henkilön edesottamuksia, mutta tämäkin on mielestäni karmea vaihtoehto (ja valitettavasti joissain sarjoissa useasti käytetty).

Eli olenko väärässä ja yksin ajatuksieni kanssa? Tietystihän tässä on taustalla suurtakin suurempi juoni ja olen vain liian kärsimätön. Olen luultavasti tällä hätäilylläni juurikin pelannut sarjan tekijöiden pussiin, sillä tätähän tässä haetaan. Ja minä hölmö menin lankaan. Jään siis odottamaan huomisen jaksoa. Eipä tässä nyt oikein muuta.