Gotham

Tässäpä sitä ollaan hiukan jälkeenjääneenä, mutta päätin vihdoin ja viimein tarkastaa onko tästä sarjasta mihinkään. Tyhjäksi jättäneen Batman vs. Superman elokuvan jälkimainingeissa, ajattelin ettei se voi olla kovin paljon huonompi vaihtoehto. Enkä ollut väärässä.

DC:n Batman sarjakuviin pohjautuva Gotham marssittaa esiin nuoren etsivä Jim Gordonin ja varhaisteini Bruce Waynen lisäksi joukon Gothamin tunnettuja konnia uransa alkutaipaleella. Ben Mckenzie on parempi kuin O.C. :ssa koskaan ja Donal Logue on aina varma valinta. Muitakin tunnettuja näyttelijöitä vilahtelee enemmän tai vähemmän tärkeissä rooleissa.

Erityisesti pidin maailmasta joka tähän ja myös viimeisimpään DC:n elokuvaan on luotu. Se on paljon lähempänä sitä sarjakuvamaailmaa johon on totuttu, kuin esim. Chris Nolanin loistava (mutta paremman termin puutteessa realistisempi) Batman -trilogia.

Suosittelen tutustumaan, jos asiaan on edes jollain tasolla vihkiytynyt. Sarja ei tämä välttämättä ole sitä terävintä kärkeä ja täyttä timanttia, mutta tavallaan viihdyttävä kaikessa yksinkertaisuudessaan ja keveydessään. Päälle parinkymmenen jakson kahlaamiseen menee tosin hetki... Suosittelen loppuillan keveäksi lopetukseksi. Ensimmäinen kausi on katsottavissa kokonaisuudessaan Netflix :ssa

Seuraava lisäys uuteen DC-universumiin saadaan jo elokuussa, kun Suicide Squad tulee ensi-iltaan. Jätänkin tämän ensimmäisen postaukseni loppuun tuoreen trailerin hautumaan.

Kannen kuva: Fox Television