5 kovaa joululeffaa - se erilainen lista

Ajattelin tässä kyhätä nopean ja pienimuotoisen listauksen niistä oikeista jouluelokuvista. Ja tässä kohtaa en siis tarkoita elokuvia Lumiukko, Ihmeellinen on elämä tai Joulupukki ja noitarumpu.

Tästä kuvasta on jo kohta muodostunut jouluinen perinne. Kuva: memegenerator.net

#1. Eli ensimmäisenä listalla John McTiernanin Die Hard, jossa penteleen terroristit pilaavat juppimaiset joulujuhlat tornitalossa, ja jää yhden kovanaama kytän tehtäväksi pelastaa joulu. Ehdoton joululeffojen kuningas! Knoppina vielä se, että tämä elokuva sai alunperin ensi-iltansa heinäkuussa 1988.

#2. Seuraavaksi jotain suomalaista. Nimittäin Jari Halosen Joulubileet. Tämäkin on poikkeuksellinen jouluelokuva, sillä tässä tarinassa toverukset päättävät järjestää vankilasta vapautuvalle veljelle joulujuhlat keskellä kesää. Ja siitäkös riittää pähkähullua puuhailua. 

#3. Tappava Ase. Konstaapelit Riggs ja Murtaugh kokevat hiukan kovemman joulun, kun ovat hippasilla huumekauppiaiden kanssa. I'm too old for this sh*t.

#4. Batman - paluu. Koska Batman, Kissanainen, joulu. Tarviiko muuta? Jingle bells, Batman smells... 

#5. Ja mitäpä olisi joulu ilman riiviöitä? Gremlins. Ei saa syöttää, ei saa kastella, vai miten se meni? 

#Jaa tämä on jo kuudes? No menköön, sillä listalle kuuluu myös ehdottomasti se alkuperäinen Rare Exports Inc. vuosilta 2003 ja 2005. Jalmari Helanderin lyhytelokuvat muuttuivat myöhemmin täyspitkäksi. Minusta nämä lyhärit vaan on parempia.

Rare Exports Inc. (2003) from Woodpecker Film on Vimeo.

Rare Exports: The Official Safety Instructions (2005) from Woodpecker Film on Vimeo.

Hyvää joulua!