Kun Kapu ei suostunut laittamaan nimeään paperiin...

Kuva: Marvel

Nyt, kun tuo Captain America Civil War on tuoreena mielessä, joutuu myöntämään että olihan se taas ihan viihdyttävä välielokuva. Tarkoitan siis välielokuva tässä suuressa yhtenäisessä juonessa,  joka kaikkien Marvel-elokuvien taustalla jyllää. 

No eihän se nyt ihan niin mennyt kuin sarjakuvissa, mutta onko se aikaisemminkaan mennyt näissä leffoissa ja ymmärrän kyllä ettei sitä voi täysin orjallisesti samaksikaan tehdä. Muutenhan meillä tulisi uusi elokuva kerran kuukaudessa. 

Otsaanlyöntiähän siitä seuraa, kun laitetaan Kapu ja Iron Man vastakkain, puhumattakaan muista ottelijoista. Tämä kaikki taas johtuu pienistä sopimusteknisistä erimielisyyksistä, kun maailman valtiot haluaisivat laittaa suitset superihmisten suuhun, ja se kun vaan ei kaikille osapuolille sovi sitten millään. Teemallisesti Civil War jatkaa samaa, hiukan vakaampaa linjaa, kuin sarjan edellisessäkin Captain America -filmatisoinneissa. Eli turha odottaa samanlaisia Hulk-pieksee-Lokia vitsejä, kuten Avengereissa. 

2,5 tuntia on tietysti pitkä aika jopa tällaiselle rymistelylle, mutta en ainakaan omasta puolestani voi sanoa pitkästyneeni kertaakaan. Ja voin myös myöntää senkin että uusi Hämis oli yllättävän toimiva (edelliset ovatkin olleet enemmän tai vähemmän katastrofeja. Ei, en pidä Tobey Maguiresta).  Black Pantherkin oli toimiva tulokas ja hänellehän on tulossa omakin elokuva kohtapuoleen. 

Mahtavaa muuten että näitä isompia leffojakin on alettu näyttää normaalissa muodossa (inhoan termiä 2D) myös isommassa teatterissa ja tuo 3D-versio on ängetty pienempään saliin. Toivon että tämä on jatkuva trendi. Eipä tarvi istua epämukavat, painavat lasit nenällä ja silmät sikkurassa, koska mielestäni 3D antaa hyvin harvalle live action -elokuvalle minkäänlaista lisäarvoa. Toimii kyllä erittäin hyvin joissakin animaatioissa.

Vielä kun leffateatterissa saataisiin elokuvan alkuun kehoitus olla hytkyttämättä ja heiluttamatta jalkoja niin että koko penkkirivi heiluu... Kyllä terveiset juuri sinulle, joka istuit vasemmalla! 

Kannen kuva: Marvel