Kyttä & Poliisi

Olisikohan jo aika nostaa Kyttä & Poliisi takasin parrasvaloihin? Saavuttaahan tämä kivikova, kesäinen sarja marraskuussa jo 13 vuoden teiniankstisen iän.

Mikä on Kyttä & Poliisi, kuulen siellä takaa kysyttävän. Kyseessä on Kymenlaakson ammattikorkeakoulun viestinnänopiskelijoiden (ja nimenomaan AV-median opiskelijoiden) neliosainen lempilapsi, joka näki päivänvalon marraskuussa 2004. Tuohon kultaiseen aikaan Meduusa.TV oli koulun nettitelevisio, joka suolsi viikoittain suoraa makasiiniohjelmaa pienelle, mutta varmasti innokkaalle, katsojakunnalle. Kyttä & Poliisi oli suurin siihen mennessä toteutettu tuotanto Meduusa.TV:ssä.

Idea ja toteutushan ovat täysi tribuutti 80-luvun klassisille etsiväsarjoille ja elokuville. Eritoten sille, jossa ei käytetty sukkia, ja jossa auto oli useimmiten Ferrari. Tuotannollisista syistä johtuen Kyttä & Poliisi joutui vaihtamaan Testarossan Corollaan, mutta väri on ainakin sama. Ja kuten Tony Montana aikaan sanoi "I got the yayo", niin myös tässäkin.

Tarina kertoo kyttäkaksikko Raivion ja Laaksosen sukelluksesta alamaailman syövereihin selvittäessään entisen kollegan murhaa. Luvassa on takaa-ajoja, kansainvälisiä rikollisia, Havaiji-paitoja ja kovaotteisia välienselvittelyjä. Ai niin, ja jossain kohtaa homma menee henkilökohtaiseksi. Todella henkilökohtaiseksi. Ajojahti loppuu vasta, kun syyllinen on telkien takana. Tai kuollut.

Kyseessä on ns. European Edition englanninkielisine tekstityksineen. Nauttikaa.

Sarjan soundtrack löytyy Soundcloudista.

Kyttä ja poliisi facebookissa

Kyttä ja poliisi kotisivut

Käy myös tarkastamassa The Quarantine - Lepistön perheen karanteeni. Lyhyt noir-kauhu, jossa seuraamukset tottelemattomuudesta ovat kauheat.