Joululista 2 - Scifi edition

Lisää katseltavaa jouluun! On pakko vielä laittaa muutama sarja katselulistalle, sillä joulupyhinä on kuitenkin aikaa ahmia tuotantokausi, jos toinenkin. 

Netflix on lähiaikoina pullauttanut maailmalle toinen toistaan mielenkiintoisempia scifi-sarjoja. 

1. Otetaan ensimmäisenä näistä jo pidempään pyörinyt The Expanse. Tämä olisi varmasti ensi silmäyksellä tullut sivuutettua, ellen olisi huomannut Thomas Janea pääosassa. Niille, jotka eivät muista, herra Jane oli aikaisemmin mm. Tuomari ja varmasti edellisen kerran olen nähnyt hänet HBO:n sarjassa Hung (hyvä sekin). The Expanse osoittaituikin oivalliseksi avaruusoopperaksi Battlestar Galactican ja Babylon 5:n hengessä. Ensimmäinen kausi nähtävillä ja ainakin minä toivon sarjalle jatkoa. 

2. Dirk Gentlyn holistinen etsivätoimisto. Varaudu verrattain sekopäiseen kahdeksan jakson matkaan yliluonnollisen mysteerin parissa. Tämä sarja perustuu Douglas Adamsin kirjoihin, ja tuli ainakin itselle vallan puun takaa. Adams muistetaan varmaankin parhaiten Linnunradan käsikirjasta liftareille. Elijah Wood nähdään sarjan toisessa pääosassa ja sarjan luojana on John Landisin (Blues Brothers, Amerikkalainen ihmissusi Lontoossa) poika Max Landis. Tämä on loistava!

3. Kolmantena viimeisin julkaisu, The OA. Tästä ei viitsi paljon paljastaa, mutta sanotaan sama kuin esittelytekstissä: Nuori nainen palaa oltuaan kateissa seitsemän vuotta. Tuliaisinaan hänellä on salaperäisiä kykyjä. Suosittelen katsomaan tästä ainakin kaksi jaksoa ja päättämään sen jälkeen jatkosta. Itsellä oli ensimmäisen jakson jälkeen hiukan sellainen olo, että häh? Onko tästä jatkoon? Epäilykset kaikkosivat pian. 

4. Crazyhead. Aloin katsomaan Van Helsing sarjaa, joka meni minuutin kuluessa vaihtoon. Crazyhead vakuutti jo tuossa minuutissa huumorillaan. Brittiläinen sarja kertoo kahdesta demonimetsästäjä naisesta, joiden toiminta on vähintäänkin kyseenalaista. Dirk Gentlyn jälkeen tämä on ehdottomasti toiseksi hauskin näistä uutuuksista. 

5. Westworld HBO:lla. Jos et tätä länkkärisarjaa ole vielä katsonut, tee se viimeistään nyt. 

6. Ja viimeiseksi jotain muuta. Nimittäin The Grand Tour. Amazon Prime Video aloitti toimintansa meidänkin alueella aivan äskettäin ja palvelun lippulaiva on vanhan Top Gear poppoon The Grand Tour. Sama hauska meno jatkuu tässäkin. Jaksoja tällä hetkellä ulkona kuusi ja viimeisimpänä jouluinen erikoisjakso Suomesta, jossa studioteltta on raahattu Lappiin. Amazon Prime Videoon tällä hetkellä seitsemän päivän ilmainen kokeilu, jonka jälkeen palvelu jatkuu halutessasi seuraavat puoli vuotta mitättömään 2,99€/kk hintaan. Jos tuo tarjonta vaikuttaa suppealta, kannattaa mennä Amazonin jenkkipuolelle, jossa enemmän katsottavaa. Ainakin tällä hetkellä sinne pääsee ilman mitään kikkailuja. 

Ei muuta kuin ahmimaan näitä kinkun päälle!