Banaania ja suklaata kakussa!

Mie olen todella huono jakamaan mitään reseptejä, mutta tää ihana banaani-suklaakakun ohje mun on vaan jaettava teille. Mun esikoinen halusi tälläisen kymppisynttäreilleen ja hän sai mitä tahtoi. Kun kyseessä on banaani ja suklaa niin voitte vaan kuvitella kakun makeustason, mutta  toisaalta pitäähän kakun nyt makeaa olla. Määrät on myös noin määriä, koska enhän mie koskaan mitään mittaile... ;)

 

 

Pohja

250g digestive-keksejä

50g margariinia sulana

Murskaa keksit ja laita sekaan margariini pikkuhiljaa, kun koostumus on hyvä ja riittävän "kiinteä" painele se irtopohjavuuan pohjalle odottamaan täytteitä.

Banaanitäyte

1 prk Flora-vispiä

n.250g rahkaa

1prk banaanin makuista Bonnea

0,5dl sokeria

2tl vaniljasokeria

6 liivatelehteä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen, luultavasti viisikin liivatetta riittää. Itse halusin banaanitäytteestä hyvin hyytelömäisen ja siksi laitoin kuusi liivatetta, näin kaksi eri kerrosta ovat suutuntumaltaan täysin erilaiset ja tuovat hieman "hauskuutta" suuhun yhdistelmänä. Halusin banaanikerroksen olevan tavallaan "se kakku" ja suklaamousse on siinä päällä ikäänkuin kuorrutteena. Tämä yhdistelmä toimisi muuten varmasti myös jälkiruokana valmiiksi maljoihin tehtynä... joo...

Vatkaa vispi kuohkeaksi, lisää sekaan rahka sekä osa sokereista, sekoita sekaisin. Kaada joukkoon bonne-sose kaiken aikaa massaa hitaasti sekoittaen. Maista! Tässä kohtaa jos tuntuu niin lisää loput sokereista, mene ihan oman maun mukaan. Liota puristetut liivatteet pieneen tilkkaan lämmintä vettä ja taas kaiken aikaa hitaasti sekoittaen lisää ne nauhana muun massan joukkoon. Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä.

Suklaamousse:

300 g tuorejuustoa

1 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

4 dl kermaa

300 g tummaa suklaata

 

Sulata suklaa mikrossa.

Vaahdota kerma kulhossa. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri toisessa kulhossa.

Lisää sula suklaa tuorejuustoseokseen vatkaten.

Vatkaa lopuksi kerma joukkoon.

Mousse on valmis sellaisenaan kakun väliin.

Mousse on Annin Uunissa blogista kopsattu. Itse laitoin tuorejuuston tilalle mascarponea. Kaadoin osan tästä moussesta banaanikerroksen päälle ja tasoitin pinnan. Lopun täytteen pursotin ruusukkeiksi. Näiden päälle värjäsin pastavärillä sokeria keltaiseksi ja ripottelin sokerin mousseruusujen päälle juuri ennen tarjoilua.

 

 

Ja hei, ihanaa sunnuntaita. Yritän tänään illalla palata vielä blogiin ja kertoilla yhdestä aivan mahtavasta yhteistyöstä! <3

Ja muistattehan viikon päästä lauantaina tulla PopUp kahvilaan, siitä enemmän edellisessä postauksessa

-Tea-