BIONdance - ELONtanssi

Kuva: BIONdance

 

Olin perjantaina BIONdance - vitalisoivalla tanssikurssilla Yogelinan tiloissa. Kurssilla keskityttiin vapaaseen, luovaan liikkeeseen sekä liikkeellisiin kohtaamisiin muiden kanssa. Yogelinan sivuilta nappasin seuraavanlaisen esittelyn:

BIONdance * ELONtanssi pohjautuu tanssi- ja liiketerapioissa ja psykofyysisissä terapioissa käytettyihin menetelmiin sekä alkujaan Biodanzaan. Sen tavoitteena on tukea kokonaisvaltaista hyvinvointia ja kasvua sekä lisätä elävyyttä, iloa ja nautintoa elämään. Vapaan tanssillisen liikkeen ja inspiroivan luovan toiminnan kautta voi ilmaista itseään, tutustua kehon ilmaisuun ja ilmeneviin eri tunnetiloihin. Menetelmä vaikuttaa eri kokemisen tasoilla näitä yhdistäen. Samanhenkinen yhteisö toimii kantavana voimana ja antaa tilaisuuden tuoda parhaat puolesi esiin!

 

Koko kaksituntinen käytettiin siis vain vapaaseen liikkeeseen ja tanssiin. Rikottiin rajoja, tehtiin kaunista ja herkkää sekä toisaalta löydettiin itsestään vahvoja puolia. Itselleni tanssi on äärettömän luonnollinen tapa liikkua ja toki tuo 22 vuoden tanssitausta toi tähänkin kurssiin tietynlaista helppoutta. Toisaalta se vaikeutti itsensä ylittämistä ja rajojen rikkomista, koska olen kuitenkin opetellut tietynlaisen tavan liikkua ja tuottaa tanssia, niin siitä irti päästäminen vaati oikeasti työtä. Jossain kohtaa kuitenkin oli ihana huomata, että uskalsi laskea tietyistä normeista irti ja kokeilla uusia juttuja. 

 

 

Eniten mussa heräsi tunteita, kun lähdettiin etsimään itselleen tapaa sanoa ei. Ilmaisemaan omalla kehonkielellä sitä, että tässä on mun rajat ja tähän minä asetun. Mulle on muutenkin ei:n sanominen jotenkin todella hankalaa ja se pohjautuu varmasti siitä halusta miellyttää kaikkia. Jotenkin tanssin kautta sain pikkuhiljaa tätäkin asiaa purettua ja ainakin hetkellisesti koin ahaa-elämyksen tässä asiassa. Samalla, kun oltiin käytetty kehoa ei:n sanomisessa lähdettiin työstämään asiaa vähän toiseltakin kantilta, eli mitä jos ei:n sijasta antaisikin itselleen luvan. Luvan olla ja näkyä. Siinä kohtaa jouduin tosissaan tehdä töitä oman pääni kanssa. Vaikka tanssi on mulle hyvin ominainen asia, huomasinkin yks kaks olevani ihan lukossa. Tajusin, että todellisuudessa mun täytyy tehdä vielä paljon töitä oman ajatteluni kanssa, jotta voin antaa itseni näkyä ihan kunnolla. Huomasin myös ajattelevani ettei mulla ehkä olisi tämän kokoisena oikeutta tanssia tai näkyä... mutta sitten jotakin tapahtui. Ja kun mun päässä loksahti muutama asia kohdalleen, niin samalla huomasin, että hei! Miksen muka saisi tanssia tai näkyä? Ja silloin alkoi taas löytymään sitä voimaa tanssiinkin. 

 

 

Tanssi on aina herättänyt mussa vahvasti tunteita. Se on tuonut iloa ja hauskuutta elämään, mutta toisaalta sen kautta on saanut purkaa pahaa mieltä ja kiukkua. Tanssin avulla on haettu lohtua suruun ja murheeseen. Se on toiminut mulle yhtenä suurena terapeuttina suuren osan mun elämästä. Siksi tanssin kautta oli tämänkin kurssin aikana mahtava tehdä huomioita itsestä ja toisaalta vain nauttia liikkeestä ja luovuudesta. Tanssia olen suositellut aina ja kaikille, mutta nyt voin suositella myös tälläistä BIONdancen luovaa tapaa terapoida itseään. Seuraavaa kertaa odotellessa siis! Ja jos sua jäi kiinnostelemaan asia, niin käy klikkaamassa itsesi TÄNNE niin saat helposti tietoa tulevista kursseista.

 

*Postauksen kuvat on ottanut Yogelinan Elina*

-Tea-