Forever F.I.T C9 - MITÄ JA MIKSI?

Tänään aloitin Foreverin C9 ohjelman, se on siis yhdeksän päivä "kuuri", minkä aikana syödään paljon vähemmän kuin normaalisti ja näin ollen pudotetaan kaloreita omaan ruokavalioon verrattaen. Kyseessä on kuuri, minkä tavoite on puhdistaa kehoa ja voihan joku sen ajatella myös laihdutuskuurina tai alkuna "uudelle elämälle". Mulle se on kuitenkin jotain AIVAN MUUTA.

 

Mulla on ollut jo hetken aikaa sellainen olo, että olen kuormittanut mun kehoa syömällä huonosti. Mun keho viestittää, että olen lipsunut liian usein naposteluun, liialliseen herkutteluun ja todella epäsäännölliseen syömiseen. Tunnen oloni kaiken aikaa väsyneeksi ja aikaansaamattomaksi. Mun pää tuntuu kaiken aikaa sumuiselta ja tiedostan todella hyvin, ettei mun kroppa saa tällä hetkellä ruuasta kaikkea sitä mitä pitäisi saada. Syön aivan liian vähän kasviksia, juon liian vähän vettä... saan siis aivan liian vähän vitamiineja ja hivenaineita. Puolestaan olen syönyt aivan liikaa minulle huonoja asioita, mm. vaaleaa leipää ja sokeria. Ruokarytmissä olisi todella paljon parantamisen varaa ja kunnolliset ateriat vaihtuu liian helposti nopeisiin välipaloihin, mitkä ovat aina huono ratkaisu.

 

Tätä pakkauksen ulkonäköä on pakko hieman kritisoida... ei hyvä... ja tuon fit-sanan voisi ehkä myös vaihtaa... ja look better, ehkä kuitenkin vaan feel...

 

Mietin todella pitkään tälle "kuurille" ryhtymistä, sillä en haluaisi enää ikinä olla millään kuurilla. Nyt kuitenkin koen, että jonkinlainen kovemman käden stoppi on tehtävä ja palautettava mun keho ja arki normaaliin. En halua teidän lukijoiden ajattelevan, että nyt se kääntää kelkkansa kaiken tämän laihduttamisen ja itsensä hyväksynnän suhteen! Nämä yhdeksän päivää eivät nimittäin tule millään tavalla liittymään laihtumiseen! Ette tule näkemään ettekä kuulemaan kuinka monta senttiä on kadonnut tai kuinka monta kiloa kevennytty... sillä näitä en tule tietämään itsekään. En siis missään kohtaa punnitse tai mittaa itseäni, EN TODELLAKAAN! En aio syödä kenenkään muun tekemän aikataulun mukaan tai pitää kirjaa mistään suuhuni laittamasta. Tulette ehkä saamaan jonkun hyvän reseptin jostain ihanasta kasvisruusta ja paljon kuvia kasviksista, mutta mitään listausta syömisistäni ette tule saamaan, kun en sitä saa minäkään. Nämä yhdeksän päivää tulevat olemaan keino etsiä jälleen minulle tasapaino kehoon. Se sellainen hyvä olo, minkä voimin jaksan paremmin enkä löydä itseäni joka päivä sohvalta suklaan kera aivan superväsyneenä. Joskus on toki hyväksi heittäytyä sohvalle suklaan kanssa, mutta siitä on tullut mulle jokapäiväinen tapa ja tämä ei mitenkään edistä mun omaa hyvinvointia.

 

Haluan ajatella, että seuraavat päivät on mulle ja mun kropalle puhdistus. Niiden aikana syön paljon vihanneksia ja hedelmiä, juon runsaasti vettä ja syön muutamia ravintolisiä, joiden avulla tuen sisäistä hyvinvointiani. Kehon sisäinen puhdistaminen ja mm. paasto ovat aina kiehtoneet mua, mutta en usko, että pystyisin paastoon. Luulen, että se veisi mut liian lähelle sitä olotilaa jossa koen taas saavani koko maailman täydelliseen kontrolliini ja pelkään tämän tuoman hyvän olon jäävän päälle. Nämä "hyvän olon"-ajatukset kumpuavat mun syömishäiriö-kausilta ja pelkään, että paasto veisi mut liian lähelle näitä ajatuksia. Toki tämä C9:kin vähentää kalorinsaantia, mutta tässä kuitenkin syödään, niitä hyviä asioita, joten saan pidettyä ajatukseni tältä osin kasassa. Ja toisaalta näiden asioiden tiedostaminen jo kertoo mulle itselleni siitä, että aika hyvällä mallilla on mun ajattelu.

 

 

Mulla on tosiaan aina liittynyt kuureihin vahvasti uskomus laihduttamisesta ja laihtumisesta, mutta kuten jo sanoin tällä kertaa tällä kuurilla ei ole MITÄÄN TEKEMISTÄ laihduttamisen kanssa. Tämä kuuri on minulle puhtaasti vain kehon puhdistamista varten ja johtaa toivottavasti parempaan oloon kehossa. Tämä yhdeksän päivää toivottavasti muistuttaa mua itseäni siitä hyvästä olosta, minkä kunnollinen, puhdas ja terveellinen ruoka tuo. Toivon, että tämän ajanjakson jälkeen mun olisi helpompi jatkaa hyvin syömistä ja näin ollen tehdä itselleni ja keholleni vain hyvää. Ja toiselta kantilta ajateltuna, nyt muutan ruokavaliotani vain hyvään suuntaan, sillä haluan vain syödä terveelliseemmin ja tätä kautta voida paremmin. En siis periaatteessa aloita mitään kuuria, vaan tuen vain hieman sitä hyvänlaista muutosta, minkä koen nyt ravinnossani tarpeelliseksi.

 

 

-Tea-