Haminapaisti Valtosten tapaan

Oletteko jo lukeneet Herkuttelijat-blogista Haminapaistista? No jos ette vielä olleet, niin käykääpäs tsekkaamassa, on meinaan sellanen herkuttelijan ohje, että oksat pois! Meillä tätä teki viime viikonloppuna loppiaisen kunniaksi mun mieheni.

 

Loppiainen on meille hieman erityinen päivä, sillä se on myös meidän kihlajaispäivä. Nyt tuli kuluneeksi 12 vuotta siitä, kun tuo silloinen poikaystäväni hyppäsi sängystä mun vierelle ja pyysi mua vaimokseen. Meillä ei ole ollut tätä päivää tapana juhlia sen kummemmin, mutta yleensä mieheni tekee silloin jotain hieman spesiaalimpaa ruokaa, se kun vapaapäivänä on hieman helpompaa vaikka tekemiseen kuluisi enemmänkin aikaa. Ruokahan on siis se mistä hän tietää mun nauttivan. Tästä haminapaistista olin hänelle vinkannut jo aiemmin ja sain häneltä epäilevän ilmeen... koska minähän en syö pekonia ja mieheni tietää sen varsin hyvin. Tämä ruoka kuitenkin sisälsi sitä ja olin valmis kokeilemaan, sillä ohje muuten vaikutti oikein hyvältä. Ja syötyäni Haminapaistia voin myös myöntää, että on löytynyt ensimmäinen ruoka missä pekoni oli oikeasti minunkin mielestä hyvää kun mikä. 

 

 

Lisukkeeksi mieheni oli valmistanut riisiä ja tämä yhdistelmä oli aivan loistava, vaikka tuskin tämä olisi sen perinteisen perunankaan kanssa huonolta maistunut. Hän myös valmisti meille Naan-leipiä, mistä tuli kyllä enemminkin sämpylöitä, mutta sopivat ruokaan just ihanasti. Viimeiset paistin kermaiset liemet oli meinaan ihana kaapia lautaselta leivälle ja siitä herkullisena suihin. Ihan täydellinen rauhallisen päivän pitkään haudutettu ruoka, suosittelen! <3 

 

Kyllä se niin on, että tie myös vaimon sydämeen käy vatsan kautta, ainakin mun tapauksessa. ;)

 

-Tea-