Herkullista juhannusta!

Oon joskus aiemminkin sanonut etten mie oikeen ole hyvä kirjoittamaan täällä blogissa mitään herkkujen ohjeita, mutta TAAS teen poikkeuksen. Tämä maailman helpoin ja makein herkku syntyi tänä aamuna meillä juhannuksen kunniaksi ja pääsee kahvipöytään päivällä. Tämä muunnelma maailman ihanimmasta ja makeimmasta banoffeesta vie varmasti kielen menneessään, eikä tätä isoa palaa tarvitse maistaa. Mutta tässä se tulee MANOFFEE!

 

Tarvitset

200g digestivejä

100g voita tai margariinia

mansikoita

purkillisen karamellisoitua kondensoitua maitoa

kermaa tai vaikka Flora Vispiä

ripaus sokeria

mahdollisesti suklaata pari palaa

 

Tällä ohjeella teet manoffeen helposti vaikka mökillä. Toki jos haluaa, voi kinuskin keitellä itse, mutta tämä purkki versio on aika helppo ottaa matkaan mukaan, eikä hellan ääressä tarvitse viettää aikaa.

Digestivet murskataan ja sula voi/margariini sekoitetaan joukkoon. Seos painellaan vuokaan ja laitetaan kylmään odottamaan. Tällä välin valmistellaan muuta ainesosat: pilkotaan mansikat, sekoitetaan kondensoitu maito tasaiseksi ja vatkataan kerma ja lisätään siihen ihan hyppysellinen sokeria. Sitten vain ladotaan päällekkäin. 

 

 

Itse sulatin päälle vielä suklaata ja spritsasin siitä koristeet. Päälle voisi toki laittaa mitä tahansa, vaikka niitä jo alla olevia mansikoita. Itse menin lähinnä siitä mistä aita on minulle matalin. ;) Ja toki siitä, että manoffee on helposti liikuteltavista paikasta a paikkaan b, tästä syystä myös korkeareunainen piirasvuoka.

 

Ja niin on manoffee valmis!

 

Tämä herkku tosiaan on maailman helpoin tehdä ja maistuu varmasti muutamalle herkkusuulle meidän perheessä, eikä vähiten tälle äidille! <3

 

Tämän myötä me poistumme hetkeksi takavasemmalle ja toivotankin teille Ihanaa Juhannusta!

 

-Tea-