Kuinka teet asusta eri tilanteeseen sopivan aivan pienillä kikoilla

 

Tämä asun muutos voisi toimia vaikka perjantaina jos lähdet suoraan töistä illalliselle tai treffeille aviomiehen kanssa. Jostakin arkisesta johonkin sellaiseen paikkaan mihin ei tarvitse täysin ykkösiä laittaa päälle, mutta missä haluaisit hieman siistimmin olla kuin normi duunipäivänä. Mutta, mullahan ei niitä töitä ole sillä tavalla, että näin pikaista vaihdosta tuskin tarvitsee lähiaikoina tehdä, mutta halusin kuitenkin testata kuinka helpolla saa asun fiiliksen muuttumaan.

 

 

Asun perustana on New Lookin pinnoitetut high waist-housut ja Zizzin kuosillinen paita. Nämä kaksi asiaa pysyvät samana, mutta asusteet näiden ympärillä hieman muuttuvat, jotta asun tunnelma muuttuu. Arkiseen lookiin olen heittänyt päälle pitkän neuletakin, mikä on käytännöllinen asuste Suomen mitä mahtavimmissa talvikeleissä ja kesällä myös. Itse tykkään neuletakeista todella paljon ja jos en tällä hetkellä olisi ostolakossa, hankkisin kaappiin uuden ja mahdollisesti viininpunaisen "kestävän ja pestävän" takin. Lisäksi arkisemmassa lookissa laukkuna kätevän kokoinen Marimekon mini-matkuri, mitä olen itse käyttänyt hoitolaukkuna, mutta minne mahtuisi hyvin vaikka asiakastapaamisten paperit tai kokousten pöytäkirjat. Jalassa Suomen ilmoihin parhaiksi osoittautuneet Dr. Martensit, hieman kotiäidin mieltä kirpaiseva hankinta, mutta kaiken sen hinnan väärti.

 

 

No sitten päästään siihen toiseen versioon, sellaiseen missä tosiaan minä ainakin voisin lähteä vaikka mieheni kanssa syömään. Housut ja paita pysyvät samana, mutta tästä asusta häviää neuletakki harteilta, toki se tekee asusta myös samalla hieman viileämmän, mutta sitten täytyy lämmittää keho vaikka lasillisella viiniä ruuan lisukkeena. ;) Kengät vaihtuvat mustiin kiilakorkoisiin, jolloin ryhti nousee heti aivan erilaiseksi. Myös isompi laukku heitetään narikkaan ja matkaan tarttuu pieni clutch, mihin mahtuu juuri sopivasti kortit, kotiavaimet, puhelin sekä huulipuna tai mun tapauksessa huulikiilto ja -rasva.

 

 

Sitten jos asua haluaisi vielä viedä eteenpäin ja tilanne vaatisi vaikka tanssimista tai ystävien kanssa vietettyä bileiltaa, niin todennäköisesti laittaisin hiukset kiharalle ja meikkiä hieman enemmän silmiin. Lisäksi käteen saattaisi eksyä rannekorut, esim. sellaiset ihanat nahkaiset nyörit, mitä en tosin omista, mutta ehkä yksi näitä rakastava ystäväiseni T niitä vaikka lainaisi. ;) Ja korviin näyttävämmät korvikset, mitkä joko katoaisi illan aikana tanssilattialle tai ottaisin ne pois jo ennen lattialle menoa. Ja toisaalta kun lähden miettimään tarkemmin niin todennäköisin kenkävaihtoehto tanssilattialle olisi nuo mun arkisempaan asuun laittamani maiharit, koska kun mie lähden tanssimaan niin lattialla vierähtää tunti jos toinenkin. 

 

 

Joskus asu saa aivan erilaisen fiiliksen ihan vain vaihtamalla kengät ja laukun. Tämän olen itsekin tajunnut vasta viime aikoina ja siksi mulla olisi ihan hirveä tarve muuttaa mun vaatekaapin sisältöä toimivammaksi ja hieman suppeammaksi, mutta hyvin yhteen toimivaksi. Mutta ajatustyötä tätä kohti olen alkanut tekemään jo, vaikka totautus ei ihan vielä toimi, koska tunneside vaatteita kohtaan on ihan liian suuri mun kohdalla. Mutta tämänhetkinen ostolakko on kuitenkin askel kohti tätä toimivaa vaatekaappia ja tammikuun aikana olenkin hankkinut kaappiini vain tarkkaan harkittuja ja tarvittuja kappaleita, kuten esim. urheiluliivit. 

 

Mitä mieltä ootte asuista, toimiiko ne?

-Tea-