Kun mun isoäiti 90 täytti!

 

Vedettiin päälle kukkamekko ja lepardia! Sitä ei vaan välttämättä ensimmäiseksi uskois, että se kukkamekko oli mun päällä ja lepardi mummilla. Mun isoäiti on kyllä terästä, ei voi muuta sanoa! Sellaisen mielettömän elämänkokemuksen omaava, huumorintajuinen ja huolehtiva nainen. Jos olen perinyt edes pienen osan hänen luonteesta ja saan haalittua häneltä murto-osan siitä kaikesta elämäntiedosta, niin voin elää elämäni tyytyväisenä. Ja jos omaisin samanlaisen viherpeukalon tai voisin sen oppia, niin tietäisin heti mitä elämälläni tekisin.  

 

 

Kyllä se vaan on tuo 90 vuotta niin kunnioitettava ikä, että ihan itsekin alkoi miettimään syntyjä syviä. Mitä kaikkea yhdeksässäkymmenessä vuodessa sattuu ja tapahtuukaan. Mitä kaikkea maailmoja mullistavaa on viimeiseen yhdeksään vuosikymmeneen mahtunut. Kuinka kehitys on mennyt eteenpäin ja mitä kaikkea tämäkin nainen on kokenut. Välillä vetää kyllä ihan hiljaiseksi... omat murheet tuntuvat hyvin pieniltä, kun mummi kertoo sota-ajoista tai siitä kuinka tiukkaa joskus onkaan ollut. Silti en voi lakata ihmettelemästä miten iloinen ja tyytyväinen hän koko elämäänsä tuntuu olevan. Mutta ehkä se onkin juuri siinä, kun tietää millaista ahdingossa ja tiukilla eläminen on niin osaa nauttia niistä pienistäkin hetkistä. Kuinka periksiantamaton hänkin on tietyissä asioissa ollut ja silti säilyttänyt hersyvän naurun. Kuinka hän iästään huolimatta edelleen jaksaa olla kiinnostunut asioista ja kuinka avosylin hän aina kaikki lapset, lapsen lapset ja lapsen lapsen lapset ottaakaan vastaan... <3

 

Mekko - Boohoo / Nahkatakki - Zizzi / Maiharit - Dr. Martens / Huivi - Cubus

 

Mummilla on myös maailman mahtavin reseptikirja. Niin vanhoja sivuja ettei osasta teksteistä saa enää mitään selvää. Sieltä on mun parhaat ohjeet kirjoitettu ylös, mm. joka jouluksi tehtävä taatelikakku. Se on aarre ja muistan vieläkin sen päivän kun sain kirjaa ensimmäistä kertaa selailla. Käännellä vanhoja sivuja ja aistia mitä reseptejä on käytetty eniten. Sukupolvilta toiselle, niinhän se menee.

 

Saan olla kiitollinen tästä naisesta elämässäni! <3

-Tea-