Kun onnellisuus ei sitten ikinä tullutkaan...

Olin pitkän ajan kuluessa miettinyt mielessäni kaiken valmiiksi ja kuvitellut kaiken kymmeniä kertoja. Olin muodostanut mieleeni kiiltokuvamaisen kuvan siitä millaista mun elämä olisi sitten kun... Olin muodostanut kuvan miltä näyttäisin ja miltä elämäni näyttäisi. Olin varma, että saavuttaisin sen maailman mahtavimman olotilan; onnellisuuden. Sitten kun olen laiha!

 

 

 

Nämä kuvat on kaikki otettu vuosina 2012 ja 2013, kun olen ollut pienimmilläni. Fyysisesti hyvässä kunnossa ja koko paketti hallinnassa. Mutta muistan hyvin elävästi esimerkiksi etten voinut tuossa yläpuolella olevaa alinta kuvaa julkaista silloisessa blogissani, koska olin NIIN VALTAVAN lihava. Mun pään sisällä asui silloin valtavan kokoinen itsekritiikki ja kaikki langat piti pysyä käsissä. Kontrolloin aivan kaikkea elämässäni ja näin itsessäni vain vikoja. Näin vain ylimääräisiä kiloja, joista piti päästä eroon. Terveellisesti sen olin toki tehnyt, tällä kertaa... mutta silti en voinut hyvin. Henkinen minäni oli kovilla ja sisäinen suorittajani oli ottanut kovimman otteen minusta.

 

 

Toki ulospäinhän nämä kuvat on mielettömiä. Nyt näen näissä valtavan upean naisen, valtavan saavutuksen ja hienosti kaventuneen ulkokuoren. -30kiloa oli tavoite ennenkuin täytän 30 ja huhtikuussa 2013, kun täytin sen 30 olin pienentynyt 27,7kg... en siis missään tapauksessa 27 tai 28 kiloa vaan juurikin 27,7! Olin silkkaa suorittamista ja matematiikkaa, päivät vilisi ohitse numeroiden parissa: paljon sain syödä, paljon painoin, paljon tein toistoja, monta kertaa viikossa treenasin...

 

 

Fyysisesti olin tuohon aikaan elämäni kunnossa... mutta halusin aina vain enemmän. Aina piti kiristää vähän, tehdä vähän kovemmin. Oma minäni ei antanut mun hellittää hetkeksikään ja jos sitten joskus kuitenkin hölläsin, piiskasin itseäni tapahtuneen takia kahta kauheammin. Silti peilistä katsoi vastaan surulliset silmät ja muka edelleen se lihava tyttö. Aivan kuin olisin katsonut itseäni vääristyneiden linssien läpi, enkä oikeasti missään kohtaa nähnyt todellista muutosta, todellisesta minästä puhumattakaan. Se läskin tytön identiteetti oli ja pysyi, vaikka näytin noin mielettömältä!

 

Enää en tunnista tuota naista näissä kuvissa. Näen kuvista edelleen hyvän fyysisen puolen, mutta muistan kuitenkin elävästi miten en kiinnittänyt henkiseen puoleeni riittävästi huomiota. Tässä kohtaahan olis helppoa sanoa, että joo joo, siellä se lihava nainen vaan selittää miksei enää näytä tuolta... mutta kuten olen aiemminkin sanonut, olen nykyisessä olotilassani paljon mielummin.Näen maailmassa muutakin, kuin sen minun ennalta asettaman kuvan. Ei tuo hoikkuus ja painon pudottaminen minun kohdallani tuonut onnea... se toi mm.itsekritiikkiä, kamalia sanoja itseään kohtaan, suorittamista, uupumusta... Ja tästä syystä on hyvä pitää omat mölyt mahassa, iloisimmankin hymyn takaa saattaa löytyä mitä surullisimmat silmät, jos malttaa vain oikein tarkasti katsoa.

 

 

En minä sitä väitä etteikö laihduttaminen toisi mukanaan paljon hyvää, jos se on esim. terveydelle välttämätöntä. Mutta ei se autuaaksi tee. Ei se välttämättä lisää ihmisen onnellisuudentunnetta yhtään. Ihan samanlaisten ongelmien kanssa sitä henkisellä puolella taistelee on kiloja minkä tahansa verran, jos on taistellakseen. Kaikillahan tälläisiä taisteluja ei ole ja silloin tilanne voi olla aivan toinen.

 

Mulle henkilökohtaisesti kuitenkin onnea elämään on tuoneet aivan toisenlaiset asiat ja enää en maalaile näitä "sitten kun"-kuvia. Pyrin olemaan onnellinen tässä ja nyt. Toisina päivinä se tarkoittaa toista ja toisina toista. Onnellisuutta mulle lisää myös vapaus valita. Se etten ole etukäteen määritellyt esim. treenejäni tai syömisiäni liian tarkasti, se etten tee näistä pelkkää matematiikkaa. Onnellisuus on mulle nykyään ihan jotain muuta kuin tietty painoa tai tietty ulkoinen olemus. Siihen vaikuttaa paljon enemmän sisäiset tekijät, miten minä tänään oikeasti voin ja mitä minä oikeasti tänään haluan tehdä. Onnellisuus vaihtelee päivinä ja hetkinä, mutta toivon etten enää ikinä tule elämään sellaista elämää missä ajattelen olevani onnellinen vasta kun jotain...

 

Kuva netistä

 

-Tea-