Kuumaa keittoa ja kylmiä ilmoja

Joulun jälkeen ja viimeistään tammikuussahan se alkaa aina se uusi elämä. Noh, eipä alkanut mulla, mutta silti jotenkin tässä tammikuun aikana on tehnyt mieli syödä aika usein sellaista hieman kevyempää ruokaa. Toki epätoivoisina vanhempina esimerkiksi torstaina tilattiin pizzaa ja kebabia kun molemmat maattiin puolikuolleina sohvalla. Mutta eihän se koko kokonaisuutta kaada, hyvällä omallatunnolla silloin syötiin sitä ja muulloin sitten ihan silkkaa kunnollista kotiruokaa. 

 

Sosakeitot on mun suosikkeja kylmän ilman lämmittäviä ruokia, kaikenlaisten pitkään haudutettujen patojen lisäksi. Harvemmin sen ihmeemmin mittailen tai punnitsen mitä keittoihin heitän, summamutikassa sinne kaikenlaista aina heittelen. Siksi en tämänkään sosekeiton määriä osaa sanoa. Aineksina oli porkkanat, kukkakaali, peruna, punasipuli, kasvisliemikuutio sekä samettisuutta tuomaan ihan tilkallinen ruokakermaa. Ja päälle iso lusikallinen raejuustoa. <3

 

 

Täällä on parin päivän reporankailu ja totaalinen sisätiloissa makaaminen tehnyt kivasti tehtävänsä ja tänään herätessä olo oli jo paljon parempi. Kovasti toivon, että tämä flunssa olisi selätetty oikeasti näin helpolla. *sormet ristiin nyt kaikki* Koko viikko tässä on kuitenkin mennyt enemmän tai vähemmän sisätiloissa ja eilen se alkoi näyttää merkkejään mussa. Itseinho ja ärtymys vaan nostivat päätään ja olin eilen illalla jo niin turheutunut etten meinannut unta saada. Tänään sitten heitettiin aamusta petivaatteet parvekkeelle, lakanat pesukoneeseen ja sitten lähdin yksin ulos hieman keräilemään itseäni, saamaan raitista ilmaa ja voimistamaan itseäni, että jaksan uudella innolla. Nyt olisi ruoka miehen ansiosta valmiina ja sen jälkeen siivousta, koti kun on päässyt aivan valtavan kaaoksen valtaan tämän kuluneen viikon aikana. Ei ollut muuten ulkona enää kaunis ja aurinkoinen, kirpeän kuulas ilma. Oli harmaata, tuulista ja kuusi astetta pakkasta, mutta teki se ulkoilu silti hyvää. Ja nyt täälläkin asuu taas hieman uudestisyntynyt äiti.

 

 

Onneksi illansuussa pääsee vielä anoppilaan puusaunaan. <3 Ihanaa viikonloppua murmelit!

-Tea-