Kynnet, kynnet!

 

Olen useammankin kerran jo kirjoitellut siitä, kuinka en enää häpeile itseäni tai halua piiloutua katseilta. On kuitenkin yksi asia mitä itsessäni häpeän suunnattoman paljon ja se on kynnet. Tai oikeastaan se, että puren sekä niitä että kynsinauhoja. Se on aivan mielettömän huono tapa, enkä pidä siitä yhtään. Siltikin se istuu minussa todella syvässä ja teen sitä aivan huomaamattani.

 

Olen jo pidemmän aikaa miettinyt, että mikä olisi mulle sopiva keino siihen, että saisin tämän kynsien syömisen loppumaan. Muutama vuosi sitten minulla oli rakennekynnet ja silloin pääsinkin eroon kynsien pureskelusta, mutta jatkoin kynsinauhojen kimpussa. Nyt haluaisin kuitenkin päästä molemmista eroon. Suunnittelin jo, että otan geelilakkauksen ja kasvatan niiden avulla kynsiä, mutta jotenkin tuntui ettei se ehkä riitä. Kynnet meinaan on melko karussa kunnossa monen vuoden järsimisen jäljiltä. Viime viikolla sitten astelin Karhulassa sijaitsevaan Kauneishoitola Miia Puhakkaan kynsimuotoilija Salla Huttusen tuoliin hakemaan apua ongelmaani.

 

Lähtötilanne

 

Nämä mun kynnet ja niiden kaamea kunto on oikeasti mulle todella iso asia ja ongelma. Ne häiritsee mua kaiken aikaa ja täysin tietoisesti piilottelen käsiäni ettei kukaan näkisi näitä hirveitä tekosiani. Salla tosin vakuutteli mulle ettei nämä olleet edes pahimmat mitä hän on nähnyt, joten minäkin hieman rauhoituin. 

 

 

Pelkkä geelilakkaus olisi toki tehnyt sen etten olisi ainakaan niin helposti työntänyt sormia suuhuni, mutta päädyimme tekemään ensin kynsille IBX-hoidon. Salla yritti tekemisen lomassa mulle kertoa mitä tämä hoitomenetelmä tekee, mutta pakko myöntää etten oikein tajunnut kaikkea. Ei siksi etteikö Salla olisi kertonut kaikkea hyvin ja ihan kansantajuisesti, mutta mulla vaan ei ole oikeasti mitään tietoa ihmisen kynsistä. Ainut mitä osasin kertoa omistani oli se, että vaurioituneet on ja liuskoittuu hitokseen, noh koska puren niitä. IBX hoito kuitenkin on tarkoitettu juurikin liuskoittuvien kynsien hoidoksi, sillä tämä aine ei pelkästään jää kynnen pinnalle vaan imeytyy syvemmälle ja lukittuu osaksi kynnen pintakerroksia. Salla kuitenkin tiesi kertoa ettei aineet mene niin syvälle, että niitä pääsisi ihmisen kehoon, mikä tietysti oli mukava kuulla. Jollain tapaa aine kuitenkin tekee kynsien päällimmäisten kerrosten välille lomittaisia polymeeriverkkoja (ja KYLLÄ, tarkistin tän lähteestä, en muistanut ulkoa) kiinnittäen näin kynnen ulommat kerrokset yhteen. Tuloksena on siis vahvempi oma kynsi.

 

 

IBX-hoidon lisäksi laitoimme sitten sen geelilakan, jotta oikeasti pitäisin sormet pois suustani. Halusin mennä mahdollisimman neutraalilla lakkauksella, sillä en edelleenkään ole ylpeä näiden pituudesta, mutta jotain siinä matkalla kävi ja Sallan ei montaa kertaa tarvinut kysyä, että laitetaanko edes vähän jotain juttua niihin... ja niin, noh saa niistä lyhyistäkin kynsistä ihan kauniit kun on osaava ja taitava tekijä.

 

 

Nyt hoidon tekemisestä on lähes viikko, enkä ole syönyt yhtäkään kynttä. Ei vielä mikään hurja saavutus, mutta mulle jo melko monta päivää pureksimatta. Olen kyllä paristi huomannut, että sormi meinaa mennä suuhun, mutta koska kynsi tuntuu täysin erilaiselta nyt lakattuna ja hoidettuna, niin sen myös tajuaa ottaa heti pois. Eli ainakin jokusia kertoja tullaan vielä tämä hoito mulle tekemään ennenkuin pääsen tästä pahasta tavastani eroon. Sillä mielestäni on mielettömän kauniin näköistä jos kynnet on nätit ja hyvin hoidetut ja siihen haluaisin itsekin päästä. Puhumattakaan tosiaan siitä, kuinka kynsien ja etenkin kynsinauhojen pureksiminen vaurioittaa näitä. Josko sitä sitten muutaman kuukauden päästä voisi sanoa, että 35-vuotiaana en enää purrut kynsiäni. Toivotaan, motivaatio ainakin tämän asian suhteen on nyt korkealla.

 

Salla halusi antaa teille mun lukijoille myös hieman extraa ja tarjoaa -10% tämän tammikuun aikana tehdyistä varauksista tuohon samaiseen hoitoon mikä minulle tehtiin. Ja täysin puolueettomasti voin suositella, jos yhtään tuntuu, että oma kynsi tarvitsisi vahvistusta. Muista vaan mainita aikaa varatessa, että olet lukenut mun blogia.

 

Sallan saa kiinni joko puhelimitse 040 4175922 tai sähköpostilla salla.huttunen@gmail.com. 

Lisäksi häneltä saa myös mielettömiä rakennekynsiä, jos sellaisista haaveilet. Facesivuilta löytyy kuvia melko kattavasti. 

 

Oliskohan tässä jotain kivaa sävyä mulle seuraavaksi... ;)

 

-Tea-