Lajikokeilu: Jefu

Tulen siis testailemaan tämän vuoden aikana erilaisia liikuntalajeja ja kertomaan niistä oman mielipiteeni sekä tuntemukset. Mukana tulee olemaan myös mun harrastuksia, mm.tanssi. Haluan kokeilla ja kertoa myös teille kuinka isommatkin ihmiset voivat harrastaa liikuntaa ja erilaisia lajeja, toki sen mukaan mikä itselle ja kropalle sopii. Toivoisin toki myös teidän kertovan mulle jos olette jotain lajia kokeilleet minkä koette hyväksi ja mitä minunkin kannattaisi kokeilla. Tai jos jotain lajia uskaltaudutte testaamaan mun esimerkin avulla, kertokaa toki siitäkin.

 

Ensimmäisenä halusin tarttua isoon haasteeseen ja mun jo pidempään haaveilemaan lajiin jenkkifutikseen. Tiistaina kipitin Ruonalan urheiluhallille Kotka Eaglesin naisten treeneihin. Meinasin vielä pihasta kääntyä ympäri, sillä niin mielettömän paljon jännitti, mutta olen hurjan tyytyväinen etten sitä tehnyt. Voin myös kertoa ettei kuvia tullut otettua, ei niin yhtään! Tästä lajista olen tosiaan itse haaveillut jo pidempään, mutta jotenkin tuo reilun vuoden vanha pikku-mussukka on mua vähän pidätellyt "viime aikoina", mutta nyt oli kokeilun aika. Eikä se vaan kokeiluksi taida jäädä, vaikka tortsain treenit multa jäikin heti kättelyssä väliin, kun tauti yrittää pahemman kerran päälle. Ensi viikolla kuitenkin jatketaan!!! (jos tauti antaa myöten)

 

Yhtään ei tärissyt kädet treenien jälkeen...

 

IHAN SAIRAAN SIISTI LAJI! ja RANKKA! Ensin oli tietenkin lämmittely... juoksua, siis just se asia mitä vihaan ylitse kaiken! Toki osasin sitä odottaa, mutta ei se silti kivaa ollut... liikkuvia venytyksiä, hyppyjä, kiihdytyksiä. Kaikkea missä mie en ole todellakaan mukavuusalueellani, mutta kyllä se siitä. Sitten linjamiehen tekniikkaa ja lopuksi vielä pelitilanteita. Olin pihalla kun lumiukko, mutta kun alun "en saa henkeä ja oksettaa"-olosta selvisin oli treenaaminen aivan mielettömän kivaa. Just sellasta sopivan fyysistä vastapainoa kaikelle muulle mun tekemiselle. Voi mennä vielä todella, todella pitkään ennenkun tajuan peliä yhtään, puhumattakaan mun omasta kropasta ja sen kestävyydestä, mutta tämä on laji, mitä meinaan jatkaa!

 

SELVISIN ELOSSA!

 

Voitte sitten vaan kuvitella kuinka jumissa olin keskiviikkona... siis ihan jokaikistä lihasta koski! Tunsi siis tehneen ihan tosissaan jotain täysin erilaista kuin mihin kroppa on tottunut. Polvet mustelmilla, otsassa pieni ruhje, käsissä naarmuja ja muutama mustelma... Eli jos tälläsiä ei halua kroppaansa niin kannattaa harkita tarkkaan tämän lajin kokeilua. Toki mie saan mustelmia TODELLA helposti, eli just oikea lajivalinta mulle... ;) Mut ei anneta senkään häiritä, koska ihan samalla tavalla mulla on tanssituntien jälkeen jalat mustelmislla... ja aika usein kädetkin... ja toisinaan leukakin... :D  Mutta keskiviikkona oli siis pakko venytellä....

 

 

 

Mutta todellakin kokeilun arvoinen laji, jos pitää tälläisestä fyysisestä lajista. Tai noh, jefu-joukkue on siitä erilainen, että tässä joukkueessa on paikka kaiken kokoisille. Jefussa tietyillä pelipaikoilla on hyödyksi jos omaat massaa sekä voimaa ja toisaalta joukkueessa täytyy löytyä myös nopeutta ja ketteryyttä omaavia pelaajia. Itse voin näin kerran treeneissä käyneenä sanoa, että vaikka kyseessä on rankka laji, niin kyllä se mua hieman jo ekalla kerralla koukutti. 

 

-Tea-