Maitokahvikissan pelastus

 

Parasta aamuissa on se, kun saa sen kahvikupillisen nenän eteen ja saa siemailla aamun ensimmäiset hörpyt ihan rauhassa. Olen joskus aiemminkin kertonut, kuinka meillä lapsetkin on oppineet siihe, että aamukahvi on pyhä asia. Kuopus vielä juodessaan pullosta maitoa vietti aina aamuhetken mun kanssa sohvalla... hän joi maitoa ja minä sitten sitä kahvia, kaikessa rauhassa aamusta nauttien. Nykyisin mun annetaan juoda se kupillinen myös ihan suht rauhassa, lapset hääräilee ympärillä ja kaikki sujuu mutkattomasti. En siis ole se äiti, joka joutuisi juomaan kahvinsa aina kylmänä. Toki aamun kahvikupillisten jälkeen en yleensä muuten kahvia juokkaan kotioloissa, joten tämäkin saattaa vaikuttaa asiaan. 

 

Mutta tosiaan mikään ei ole niin ihanaa kun maitokahvi aamulla. Ja mie olen se joka oikeastaan juo maidon kahvilla, eikä päinvastoin. Olin jo jonkun aikaa etsiskellyt maidolle korvaajaa, sillä kyllä, minäkin olen pyrkinyt maidon juonnin vähentämiseen, vaikken maitotuotteita kokonaisuudessaan ole jättänyt. Tuo kahvihetki kuitenkin oli mulle se ainoa tilanne, missä enää perinteistä maitoa join, joten korvaajaa sillekin vähälle haettiin. Mutta tehtävä ei ollut helppo, sillä jos suoraan sanon niin rakastan sitä maitokahvia ja mun mielestä mikään korvaava tuote ei ollut yksinkertaisesti niin hyvää.

 

 

Kunnes markkinoille tuli iKAFFE! Tuo jo niin monen hehkuttama valkea herkku, mikä sitten loppujen lopuksi korvasi mullakin sen maidon kahvista kokonaan! Parasta mitä mun tielle on vähään aikaan sattunut! Kaurapohjainen herkku, mikä ei maistu sille kauralle kahvin seassa, kuten mun mielestä aika moni muu kaurapohjainen juoma. Sopivasti kermaisen makuinen, olematta kermaisen tuntuinen. Sen saa purkkia ravistamalla myös jättämään kahvin pinnalle ihanan vaahdon. Ja NIIIIIN hyvää! Eikä muuten ole maksettu mainos... vaikka tätä meidän perheessä nykyisin menee myös miehen kahvikuppiin, joten sponssi vois olla ihan kiva. ;)

 

Nyt kun olen tämän löytänyt niin on aamun kahvihetkestä tullut vielä entistäkin mahtavampi tapahtuma. Sen tietää jo meidän lapsetkin, jotka kyselee kaupassa, että onhan äidille varmasti iKAFFEA kotona! Ja varmaan tuo meidän Hovinsaaren lähikauppakin tietää jo mun koukuttuneisuuden tähän tuotteeseen, sillä sen verran monta kertaa tuotetta kyselin sen ollessa hetken aikaa loppu kaupalta. <3

 

 

Nyt metsästyksen alaisena on jokin kasvipohjainen tuote smoothieihin. Tykkään siis laittaa maustamatonta jugurttia aamusmoothieen, mutta vielä en ole löytänyt sitä parasta vaihtoehtoa korvaajaksi. Onneksi näitäkin tuotteita tuntuu tipahtelevan nyt kauppoihin kuin sieniä sateella, joten valinnan varaa on. Mutta kertokaapas mikä on se paras makuhermoon osuva smoothien perinteisen jugurtin korvike mitä kannattaisi kokeilla?

 

-Tea-