Meidän joulu ja Secret Santa!

Jouluviikon tohinat on jätetty taakse, ihana aatto vietetty ja joulunajasta edelleen nautitaan. Mulle joulu on mielentila, se tietynlainen rauha ja lämpö. Joulufiilis ei ole pelkästään sitä hössötystä ja laittamista vaan se tulee myös jostain sisältä, jos tulee. Tänä vuonna se oli enemmän ja vähemmän kateissa, mutta aatoksi löytyi se rauha sisälle ja riemu mieleen. Lasten kauttahan tämäkin paljon tulee. 

 

 

Teen joulun aina itse ja nautin siitä. Mulle se tekeminen merkitsee tiettyjä perinteitä, kun saan laittaa kotia jouluiseksi, leipoa taatelikakkua, sulatella suklaata karkkeihin ja kuoria lantut ja porkkanat laatikoihin. Se luo mulle sitä tunnelmaa, vaikkei se koko juttu olekkaan. Samalla kuuntelen joululauluja ja saan viritettyä itseni "tietylle taajuudelle", jolloin olen vastaanottavaisempi myös sille sisäiselle joululle. Saan tarjota näitä perinteitä perheelleni sekä läheisilleni.

 

Suklaanougat
Porkkanalaatikko tulilla ja lanttulaatikko valmiina
Maku-lehden ohjeella glögijuustokakku

 

Meidän jouluun kuului tänä vuonna myös isoveljeni perheineen sekä minun äiti. Yhdessä syötiin aamupuuro, käytiin toivottamassa joulut sukulaisille ja sen sellaista. Yhdessä vastaanotettiin joulupukki ja ihasteltiin lahjoja ja ihmeteltiin neljän lapsen riemua. Yhdessä syötiin jouluateria ja nautittiin joulun tunnelmasta, kaikesta siitä jännityksestä, riemusta ja mielen täyttävästä kiitollisuudesta. 

 

Meidän Vertin suosikkilahja, potkulentokone! <3

 

Muutama päivä ennen aattoa sain postissa salaisen paketin. Starboxissa bloggaava ystäväiseni Milka keksi Starboxilaisille kivan Secret Santa-lahjanvaihdon ja oman pakettini lähettäjää en siis vieläkään tiedä. Asiaa oli kuitenkin tutkittu, vaikka minäkin olen aivan uusi bloggaaja täällä Starboxilla. Vihreitä kuulia, fudgea ja uusi Pentikin voiveitsi. Veitseä meillä ei tosiaankaan ole vielä ollut ja se pääsikin heti joulupöydässä käyttöön. Ja karkit, just niitä herkkuja mun makuun. Kiitos ihanasta lahjasta salainen pukkini. <3

 

 

Tänään käytiin anoppilassa syömässä jouluateria nro.2 ja sen jälkeen ollaankin löijäilty kotona. Isommat pojat ovat rakentaneet uudet legonsa loppuun, Vertti on sotkenut rakennelmat ja syönyt pikkulego-ukot miljoonaan kertaan ja me vanhemmat on vaan yritetty ladata akkuja ja nauttia olostamme. Huomenna mun joulu vielä jatkuu, kun suunnataan auton nokka kohti Lahtea ja pääsen taas neulan alle. Sitä odotellessa taidan jatkaa sohvalla lököilyä...

 

 

Mukavaa joulun jatkoa! 

<3: Tea